Diplomatiek raadsel opgelost: noch Obama noch Trump welkom op huwelijk van Harry en Meghan

Prince Harry en Meghan Markle.
Photo News Prince Harry en Meghan Markle.
Hoe zorg je ervoor dat je zeker geen politiek statement maakt over Amerika door "de verkeerde" president uit te nodigen? Over die vraag moesten de Britse prins Harry en zijn toekomstige Amerikaanse vrouw Meghan Markle zich de laatste weken buigen. Hun oplossing is simpel: ze vragen gewoon geen enkele hoge diplomaat. 

De Britse premier Theresa May is niet uitgenodigd voor de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle. Ook oppositieleider Jeremy Corbyn mag niet aanschuiven, bericht de BBC.

Veel buitenlandse prominenten grijpen eveneens naast een uitnodiging voor het koninklijke huwelijk op 19 mei. Zo staan Barack en Michelle Obama niet op de gastenlijst, die 600 namen telt. Ook Donald Trump, de huidige president van de Verenigde Staten, hoeft geen uitnodiging in de bus van het Witte Huis te verwachten. Dat is opvallend, omdat het koppel onder grote maatschappelijke druk stond om Trump en zijn vrouw Melania te vragen. De UK wil namelijk graag goede politieke banden onderhouden met de VS. 

Het stel nodigt wel een twaalfjarig meisje uit dat de terreuraanslag in Manchester overleefde.

Harry en Meghan hebben volgens de BBC geen "officiële lijst" met politieke leiders die worden uitgenodigd. Dat heeft volgens Kensington Palace onder meer te maken met de omvang van de kerk. Bovendien is Harry de vijfde persoon in de lijn om koningin Elizabeth op te volgen.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Marc LInden

    de ene is een president in functie en de andere niet

  • Dirk Cortvriendt

    Ik wil zelfs niet komen.

  • Edmond Dillien

    Of hoe 1 narcist de volledige politieke kalender overhoop gooit, goed opgelost zou ik zo zeggen en ik ben er zeker van dat mensen als de Obama's zullen verstaan waarom dit zo gebeurt, en de anderen die in hun gat gebeten zijn hebben 2 keer werk eerst slecht gezind worden en dan terug normaal proberen te doen, efficiënte oplossingen zijn soms toch oh zo simpel.