Dierenrechtenorganisatie woest op Katy Perry, die met leeuwtjes knuffelt: "Hoeveel likes je ook krijgt, dit is fout"

Katy Perry knuffelt met een klein leeuwtje.
Instagram Katy Perry knuffelt met een klein leeuwtje.
Cassandra Koenen, het hoofd van een van 's werelds bekendste dierenrechtenorganisaties World Animal Protection, is allerminst blij met het bezoek, en de daarbij behorende posts op sociale media, van Katy Perry aan een wildlife-opvangcentrum in Mexico. 

"Zo'n opvangcentrum waar Katy geweest is, is hartstikke nep. Zij willen alleen maar scoren door bekende mensen met leeuwtjes of tijgertjes te laten poseren, maar in werkelijkheid doen ze niets goeds voor de dieren," briest Koenen. "Als je een selfie kunt maken met een wild dier, dan klopt er toch iets niet? Hoeveel 'likes' zo'n post op sociale media ook krijgt, het is fout."

Katy Perry is niet de enige celeb die foto's van zichzelf liet maken in het opvangcentrum. Ook Demi Lovato, Kendall Jenner en Khloé Kardashian lieten zich vereeuwigen met de dieren. Koenen is er razend over: "De liefde voor het maken van selfies is kennelijk belangrijker dan het belang van de dieren en hoe zij leven. Een paar van 's werelds meest iconische dieren worden nu misbruikt voor hun sociale media, terwijl de beesten er zelf niks beter van worden. Zij lijden hieronder en dat moet stoppen. Wat mij betreft komt hier nooit meer een bekend persoon om foto's te maken in hun eigenbelang."

Op de Instagram van Katy Perry zijn vooralsnog geen foto's meer te vinden waarop ze poseert met een van de wilde dieren. Op het internet circuleren nog wel diezelfde foto's waarin de zangeres te zien is met een welpje op schoot.

Katy Perry knuffelt met leeuwtjes.
Instagram Katy Perry knuffelt met leeuwtjes.
Katy Perry knuffelt met leeuwtjes.
Instagram Katy Perry knuffelt met leeuwtjes.
Katy Perry knuffelt met leeuwtjes.
Instagram Katy Perry knuffelt met leeuwtjes.
Katy Perry knuffelt met leeuwtjes.
Instagram Katy Perry knuffelt met leeuwtjes.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • WILLY ZACHEL

    Wat is daar nu verkeerd aan ? Die organisaties beginnen wel erg te overdrijven met dat dieren welzijn gedoe !

  • Hugo Bavré

    Mensen zijn zo ver van de natuur afgedwaald dat zij van de natuur niets meer begrijpen. Door gebrek aan gevoel en kennis om zich in de natuur in te leven wordt onbewust de natuur steeds meer verstoord en dierenleed veroorzaakt. Kinderen van jongs af natuurbeleving laten ervaren is bijzonder belangrijk om natuurrampen te voorkomen.