Dieetgoeroe Sonja Bakker schrijft erotische roman

ANP
De Nederlandse Sonja Bakker laat de dieetboeken even voor wat ze zijn en gooit het over een hele andere boeg. Ze schreef de roman 'Ibiza, de hemel en de hel' die op 10 juni verschijnt.

Het boek bevat naar eigen zeggen een vleugje erotiek en deze gewijzigde koers van de dieetgoeroe, heeft al verschillende grappen ontlokt op Twitter en Facebook.

Jan Reus, de partner van Sonja Bakker, vertelde aan het tv-programma RTL Boulevard dat de dieetprinses al heel lang de wens had om een roman te schrijven. Dat Sonja die weg kiest, is voor veel mensen nog even wennen of totaal onbegrijpelijk. Dat blijkt uit de reacties en grappen die de rondte gaan op Twitter en Facebook.

"Sonja Bakker schrijft slagroman"
"Als ik denk aan seks met Sonja Bakker heb ik al gegeten en gedronken. Toch weer een afslankboek", grapt een twitteraar. "Sonja Bakker schrijft slagroman", is ook te lezen op het social media-platform. Iemand anders twittert: "Sonja Bakker en erotiek is als een Fyra die 200 km/h rijdt: mag niet, kan niet, wil ik niet".

Anderen vragen zich af "of dat mens niet gewoon in de keuken kan gaan staan."  Iemand anders vraagt zich af wanneer het eerste dieetboek van Heleen van Royen dan verschijnt.

Bij website Glamorama wordt ook de draak gestoken met de roman en een redacteur kwam op de proppen met een eigen 'voorpublicatie'. Een citaat hiervan: 'Hij beroerde haar pronte eierkoeken. Langzaam liet hij zijn handen langs haar magere hamlappen glijden. Tevreden keek hij op haar neer, de prachtige blondine in zijn bed met haar huid als romige 20+ smeerkaas... Toen hij zich op haar liet zakken, gaf ze hem een passionele tongzoen (6,4 kilocalorieën per minuut). Hij voelde het vocht als Optimel langs haar dijen sijpelen'.