Exclusief voor abonnees

Deze zes vrouwen brachten Weinstein ten val. Dit is wat hij hen aandeed

De zes vrouwen die getuigden op het proces van Weinstein: (v.l.n.r.) Lauren Young, Jessica Mann, Miriam Haley, Annabella Sciorra, Dawn Dunning en Tarale Wulff.
AFP De zes vrouwen die getuigden op het proces van Weinstein: (v.l.n.r.) Lauren Young, Jessica Mann, Miriam Haley, Annabella Sciorra, Dawn Dunning en Tarale Wulff.
Een volksjury heeft de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein (67) maandag schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding. Hij werd meteen na de uitspraak in de boeien geslagen en riskeert 25 jaar cel. Zes vrouwen getuigden tegen hem tijdens zijn proces. Dit is wat ze vertelden.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy Van Hulst

  Als ik de reacties hier lees, is het nog een hele weg te gaan met seksisme in Vlaanderen. Gezien de vele spelfouten hier, schrik ik er niet eens van.

 • Gilles Standaert

  Wat hij gedaan heeft moet duidelijk bestraft worden, daar hij zwaar misbruik heeft gemaakt van zijn positie. Maar veel vrouwen hebben er wel een rijke carrière aan overgehouden. Blijkbaar was het misbruik de roem wel waard. Ondertussen zijn er echte slachtoffers die onbekend zijn die in de steek gelaten worden.

 • Therese Van Moere

  Waarom zo lang wachten eerst jullie rijk werken en dan klacht indienen nee direct klacht indienen en ander werk zoeken

 • Albert Jacobs

  Zullen allicht veel geld ontvangen hebben en een schitterende carriere hebben gehad voor enkele spandiensten die ze niet hebben geweigerd

 • Peter van Nieuwpoort

  Hele sterke vrouwen hadden een viezerik als Weinstein direct afgewezen, géén werk via hem aangenomen en onmiddellijk aangifte tegen hem gedaan. Hier zijn er een aantal die járen later last van hun geweten krijgen en dan een keer actie gaan ondernemen. Dat vind ik vreemd. Wanneer je huis wordt leeggeroofd, ga je ook geen 15 jaar later naar de politie. Goed dat hij gestraft wordt, nu nog zien hoeveel miljoenen de dames gaan krijgen.