Deze boysbandleden waren (net als Zayn) beter ook opgestapt

ap
Dat het opstappen van Zayn een groot verlies is voor het One Direction-fandom, zal niemand ontkennen. Maar eerlijk is eerlijk, ook zonder Zayn zal de band het hoogstwaarschijnlijk prima stellen. Enkele andere boysbands hadden hier beter een voorbeeld aan genomen en een (of meerdere) van hun bandleden vaarwel gezegd.

Hoewel één van de bandleden van 5ive uit eigen beweging besloot om op te stappen, had dat wat ons betreft nu echt niet Abs hoeven zijn. Jason 'J' Brown hadden we bijvoorbeeld wat minder gemist. Hij zag er niet alleen uit als iemand dat je liever niet in het donker tegenkwam (en what's up met de wenkbrauwpiercing?), zingen kon hij ook niet echt.

Bij Blue vonden ze het twee jaar geleden hoog tijd om nog eens een reünie te organiseren. Een optreden dat perfect zonder Anthony Costa had gekund. Behalve wat gekke sprongetjes (die overduidelijk al wat meer moeite kostten dan vroeger), krijgen we niet veel van hem te zien. Gelukkig maar, aan die laatste (valse) noten te horen.

In tegenstelling tot de andere bands hadden ze bij Boyzone niet meteen vaarwel moeten zeggen aan één van de leden, maar hadden ze beter iedereen buitengezet behalve hoofdact Ronan Keating. Veel meer dan wat ooh's en aah's kwam er bij de rest toch niet uit. En als we dan toch bezig zijn? Waarom niet Mr. Bean aanwerven als volwaardig bandlid? Zijn optreden brengt tenminste wat leven in de brouwerij.

Busted, beter gekend als het X!nk van de Britten, had het ook wel met wat minder koppen mogen stellen. Iets waar leadsinger Charlie het mee eens was, want hij zette er al snel zelf een punt achter. Wij hadden liever James Bourne zien vertreken. Niet alleen heeft hij het charisma van een zeemvel, hij is ook amper te horen. En dan hebben we het bewust nog niet eens over dat kapsel gehad.