Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman bekent studiefraude

Felicity Huffman, vandaag bij het gerechtshof.
Reuters Felicity Huffman, vandaag bij het gerechtshof.
Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman (56) heeft vandaag voor een federale rechtbank in Boston schuld bekend voor haar rol in de grootschalige studiefraudezaak. Ze gaf toe dat ze 15.000 dollar heeft betaald om de scores van haar dochters examen op te krikken. De rechtbank doet volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ in september uitspraak in de zaak.

De openbaar aanklager eiste vier maanden cel en een boete van 20.000 dollar. De officier van justitie zei dat de actrice daar goed mee wegkomt, omdat ze niet wordt vervolgd voor witwassen.

25 miljoen dollar
Huffman behoort tot een groep van vijftig mensen die van omkoping wordt beschuldigd. Rijke ouders betaalden in totaal 25 miljoen dollar om coaches om te kopen om hun kinderen te kunnen plaatsen bij gerenommeerde universiteiten zoals Yale en Georgetown. “Ik erken mijn schuld en heb diepe spijt en schaam me voor wat ik heb gedaan”, zei Huffman vorige maand in het openbaar. “Ik zal de consequenties die hieruit voortkomen aanvaarden.”

Ook Full House-actrice Lori Loughlin is aangeklaagd in de zaak. Zij wordt ervan verdacht een half miljoen dollar te hebben betaald om haar twee dochters op de universiteit te krijgen door ze in te schrijven als leden van het roeiteam. Beide meiden hebben echter nog nooit in een roeiboot gezeten. Loughlin ontkent schuld. Ze moet zich op 3 juni weer melden in de rechtbank.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dillien

  En die kinderen worden er niet slimmer van in tegendeel die zijn er nu vast van overtuigd dat je met geld en een vleugje arrogantie alles kan oplossen, en dan hebben ze denkelijk nog gelijk ook.

 • Gack Rhyta

  Nu heeft ze spijt maar vooral omdat het uit is gekomen.

 • Marc De Vos

  Ik vrees topje van de ijsberg..

 • Eugene Gysels

  En zo is het geheim waarom de lat aan de Amerikaanse universiteiten nog lager wordt gelegd ineens opgehelderd.