Ga naar de mobiele website
^ Top

Dennie Christian (60): "Ik blijf optreden tot ik dood neerval"

ANP Kippa
Dennie Christian gooit niet zomaar de handdoek in de ring. De zestigjarige Duitse schlagerzanger blijft zo lang hij kan optreden. Dat doet hij echter niet voor het geld, zegt hij in het Nederlandse dagblad de Volkskrant.

"Sinds 1974 zit ik in dit vak, al 43 jaar. Ik ben geen patser. Natuurlijk heb ik een grote auto, ik rijd 100.000 kilometer per jaar", aldus Dennie. "Ik let altijd goed op en heb geen gekke dingen gedaan. Voor mij is geld niet het belangrijkste, ik wil doorgaan met optreden tot ik dood neerval."

Al sinds het begin van zijn carrière komt de Duitser vaak in Nederland en België. De zanger voelt zich dan ook half Nederlands, zeker omdat hij de taal vlekkeloos spreekt. "Ik wilde de taal leren van de mensen die mij zo leuk vonden. Mijn eerste grote hit, Rosamunde, had ik in Nederland en België. Daarna volgden Duitsland en Oostenrijk."

Op een gegeven moment concentreerde Dennie zich meer op de Nederlandse markt, maar niet per se omdat hij hier succesvoller was. "Feitelijk is dat zo, maar het is niet de reden dat ik die keuze heb gemaakt. In de jaren zeventig, toen ik in Duitsland en Oostenrijk nog populair was, heb ik gekozen voor de Benelux. Hier heb ik plezier, ik kon me meer ontwikkelen. Het was dubbel werk, ik kon niet ook nog naar Duitsland en Oostenrijk blijven rijden."

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug