Demi Lovato is razend over de 'Persoon van het jaar': "Wat vreselijk hypocriet, meen je dat nu?"

Demi Lovato
Getty Images for iHeartMedia Demi Lovato
Dat Donald Trump tweede werd bij de verkiezing voor 'Persoon van het Jaar' van tijdschrift Time, is bij Demi Lovato flink in het verkeerde keelgat geschoten. De zangeres noemt het magazine hypocriet.

Time koos de 'stiltebrekers' achter de #MeToo-campagne als 'persoon' van het jaar. Op de cover van het blad staan onder meer Ashley Judd en Taylor Swift. Ashley is één van de actrices die de stilte brak over seksueel misbruik door Harvey Weinstein en Taylor klaagde met succes een dj aan die haar had betast. Van één van de vrouwen op de cover is het gezicht niet te zien, zij staat voor de slachtoffers die hun verhaal niet publiekelijk durven te delen.

Het magazine maakte bekend dat Donald Trump als tweede eindigde in de lijst. Daar is Demi boos over. "Time zet de dappere vrouwen die zich hebben uitgesproken tegen seksueel geweld op de cover, maar plaatst een man die wordt beschuldigd van seksueel misbruik op de tweede plek. Meen je dat nu Time?"

In volgende tweets legde Demi haar woede nog eens uit. "Ik ben minder uitgesproken geworden over sommige mensen in het afgelopen jaar omdat dat ons land alleen maar verdeelt. Maar dit is het waard om iets van te zeggen. Time, ik ben erg teleurgesteld in jullie hypocrisie en respectloze houding tegenover de vrouwen op jullie cover. 'Persoon van het jaar' worden zou enkel te maken moeten hebben met een positieve impact op de samenleving. Niet met een grote impact op de media."
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Liese-Lotte De Reu

  Ze heeft helemaal gelijk.

 • Moreno Tecchio

  Dat iedereen eens zich met zijn eigen zaken bemoeid dan zou de wereld er een stuk beter uitzien

 • Vic Smeets

  En weer word er zonder reden politiek bij gehaald....

 • Pedro Gonzalez

  Ik vind dat ook. Dat hadden Swings of Vandoorne moeten zijn op basis van het aantal artikelen over hen in de krant, zelfs al hebben ze nog maar weinig of niets gewonnen.

 • Peter Buyck

  Terecht. Slachtoffers op één, één van de oorzaken op 2. Je moet maar durven...