Deepfake-video van Tom Holland en Robert Downey Jr in ‘Back To The Future’ gaat viraal: “Griezelig realistisch”

Robert Downey Jr en Tom Holland in 'Back To The Future' dankzij deepfake-technologie.
YouTube Robert Downey Jr en Tom Holland in 'Back To The Future' dankzij deepfake-technologie.
Tom Holland en Robert Downey Jr zijn al jarenlang beste maatjes. Dat dankzij hun rollen als respectievelijk Spider-Man en Iron Man in de Marvel-films. Maar ze kennen elkaar nog niet zó lang dat ze samen in de science fiction-klassieker ‘Back To The Future’ hadden kunnen zitten. Toch zijn ze vandaag samen te zien in een scène uit de prent. Allemaal door de indrukwekkende - en griezelige - deepfake-technologie. 

Wie dacht dat deepfake iets uit de verre toekomst was, zit er volledig naast. Het is vandaag de dag immers al perfect mogelijk om iemands gezicht op dat van iemand anders te plakken zonder sporen na te laten. Ook als het over bewegende beelden gaat. 

De makers van het ‘Back To The Future’-filmpje “gebruiken hun krachten voor het goede” en hebben enkel de bedoeling om te entertainen. Op sociale media zijn ze een grote hit. “Dit is hilarisch”, klinkt het op Twitter. “Zo realistisch dat het griezelig wordt...” 

Griezelig, inderdaad, want de toepassing van deepfake kan gevaarlijk worden wanneer er niet duidelijk bij wordt vermeld dat het om fictie gaat. 

Marty en Doc in 'Back to the Future II'.
rv Marty en Doc in 'Back to the Future II'.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karla Desmet

    het IS dan ook weer een pareltje - yep, ben fan van RDJR. al zo'n 35 jaar, dus veel en veel en véél langer al dan zijn iron man heropstanding :)