Debuutroman 24-jarige auteur doet J.K. Rowlings recordcijfers sneuvelen

De debuutroman van de jonge Britse Zoe Sugg vliegt als het ware de deur uit.
Zoella De debuutroman van de jonge Britse Zoe Sugg vliegt als het ware de deur uit.
De jonge Britse Zoe Sugg - beter bekend als Zoella - doet met haar debuutroman alle verkoopsrecords sneuvelen. Ook dat van J.K. Rowlings 'Harry Potter'. En dat voor een meisje van nog geen 25 jaar. Dat belooft.

Ze schrijft dan wel niet over heksen, tovenaars en zwerkbal, toch is de 24-jarige Zoe Sugg goed op weg om Groot-Brittanniës meest succesvolle schrijfster sinds J.K. Rowling te worden.

Sugg, die eerder al een ster op het web werd dankzij haar beauty- en modefilmpjes op het online videokanaal YouTube, bracht zopas haar eerste roman uit. Die draagt toepasselijkerwijs de titel 'Girl Online'. Het boek ging als zoete broodjes over de Britse toonbank: in haar eerste week verkocht Zoe al meer exemplaren dan eender welk ander Brits debuut ooit.

Daarmee breekt het boek alle records, ook dat van J.K. Rowlings 'Harry Potter'. 'Girl Online' is momenteel het best verkopende boek op de Britse markt. Dat is wat ze noemen een 'big deal'.

Girl Online

De inhoud van het boek draait rond het leven van Penny, een jong meisje dat nog achter de middelbare schoolbanken vertoeft. Penny blogt over haar persoonlijk leven en haar gevoelens onder de schuilnaam 'Girl Online'. Nadat ze samen met haar gezin naar New York verhuist, ontmoet ze daar een knappe muzikant, Noah genaamd. Doet de naam 'Nothing Hill' bij u ook een belletje rinkelen? 

Dankzij de goede verkoopcijfers van het boek, heeft Sugg overigens ook al een deal voor een vervolg te pakken.

De schrijfster is in het Verenigd Koninkrijk trouwens niet alleen bekend omwille van haar populaire video's, waarin ze zaken als lichaamsbeeld en angstneuroses onder de aandacht brengt, maar ook voor haar deugdzame imago. Ze is er heel open over nooit drugs of alcohol te gebruiken. Dat zorgt uiteraard voor heel wat bijval onder het volwassen publiek, niet in het minst onder de ouders van haar jongere fans.

Zoella