De zoveelste uitspatting? Kanye West wil eigen kerk starten

Photo News
Kanye West (41) wil zijn versie van een zondagse mis naar het volgende niveau tillen. De rapper is nu zelfs van plan een eigen kerk te beginnen. “Hij is erg gepassioneerd over zijn geloof en wil het op een meer regelmatige wijze delen met mensen”, zegt een ingewijde in People.

“Hij studeert en bidt veel en wil zijn persoonlijke reis delen”, vervolgt de insider. Kanye, die kampt met een bipolaire stoornis, vindt veel steun in zijn geloof. “Je kunt zeggen wat je wilt over Kanye, maar hij wil graag mensen helpen die het nodig hebben. Hij begrijpt het gevoel van gebroken zijn en de behoefte aan hulp waarschijnlijk beter dan de meeste mensen. Hij gelooft in de helende kracht van muziek en daarnaast dat God de problemen van mensen kan helen.”

Kanye, die christen is, organiseert al enige tijd de zogeheten Sunday Service. Hiervoor brengt de rapper wekelijks zijn nummers ten gehore terwijl hij wordt bijgestaan door een band en voltallig gospelkoor. Afgelopen zondag streek de rapper met zijn dienst neer op Coachella waar hij ‘predikte’ voor 50.000 festivalgangers.

De 41-jarige echtgenoot van Kim Kardashian identificeert zichzelf sinds een paar jaar als christen. Eerder zei de rapper wel in God te geloven, maar geen specifiek geloof aan te hangen. Ook vergeleek Kanye zichzelf meermaals met God en Jezus.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.