De vloek van Disney: deze kindsterren ontspoorden volledig

Fotomontage HLN
Britney Spears (37) is voor het eerst weer opgedoken sinds haar opname in een psychiatrische kliniek. Met verwaaide haren en zonder make-up werd de wereldster op de gevoelige plaat vastgelegd door paparazzi. Logisch, want er is weinig waar zij meer van smullen dan van gevallen beroemdheden. Maar Britney is lang niet alleen, want ook de reputatie van deze vroegere Disneysterren kreeg in de loop der jaren een haast onherstelbare deuk.

De afgelopen dagen gingen de wildste verhalen rond over Britney. Zo zou ze tegen haar wil ‘opgesloten’ zijn in de kliniek en zou haar zieke vader het kwade brein daarachter zijn. Spears reageerde zelf op alle geruchten via een filmpje op Instagram, waarin ze duidelijk maakte hoe de vork werkelijk aan de steel zit. Namelijk dat haar familie een zeer zware periode doormaakte en dat ze het daar erg moeilijk mee had.

Het was nochtans net zo rustig rond het Disney-kindsterretje van weleer. Britney werd op elfjarige leeftijd bekend toen ze auditie deed voor het populaire kinderprogramma ‘The Mickey Mouse Club’. Toch werd ze pas echt tot superster gebombardeerd toen ze op zestienjarige een monsterhit scoorde met ‘Hit Me Baby One More Time’. Het begin van een succesverhaal, want ook tijdens de daaropvolgende jaren wist ze de hits aan elkaar te rijgen. 

Maar het succes woog te zwaar. In 2004 keerde het tij en kwam Britney vaker negatief dan positief in de media. Zo was er haar veelbesproken huwelijk met danser Kevin Federline. Ze ging er met hem vandoor terwijl hij nog een zwangere vriendin had. In 2006 ontspoorde hun huwelijk, waarna een gevecht om de voogdij volgde. Om te ontsnappen aan de realiteit ging Britney zwaar feesten. Met alle gevolgen van dien, want in 2007 meldde de zangeres zich bij een afkickkliniek. Ze kreeg een inzinking en scheerde haar hoofd kaal. Dat wordt nog steeds als haar dieptepunt aanzien. Sindsdien heeft Britney een lange weg afgelegd. Van een comeback, over nieuwe hits en albums, tot haar plek in de jury van ‘X-Factor’. Ze leek er helemaal bovenop, maar blijkbaar heeft ze nu dus opnieuw een dip.

Lindsay Lohan (32)

Aan het leven van Lindsay Lohan hadden de roddelbladen jarenlang een vette kluif. Ze werd als tienersterretje naar de top gebombardeerd. Ze begon op erg jonge leeftijd op te duiken in meer dan zestig reclamecampagnes op tv en was al snel te zien in de ene film na de andere. Lindsay maakte als elfjarige in 1997 haar debuut op het witte doek in ‘The Parent Trap’, een herwerking van de familiefilm uit 1961. Ze speelde meteen een dubbelrol en overtuigde daarmee zowel het publiek als de critici van haar talent.

De successen stroomden binnen. Maar drank, drugs en foute vrienden deden Lindsay in de afgrond storten. Haar chaotische leven draaide uit op een onvervalste soap. Ze werd meermaals betrapt op dronken rijden, zat verschillende keren in de cel voor drugsbezit en diefstal, geraakte enkele jaren geleden plots verwikkeld in een lesbische relatie en ze verbraste al haar geld waardoor ze haar huizen noodgedwongen moest verkopen.

Er staan nog meer zorgwekkende zaken op haar cv. Zo was er heel wat te doen rond haar eisen als baas. Twee jonge serveersters poseerden toen voor een foto aan het Lohan Beach Resort. “Draag dezelfde schoenen alsjeblieft. Of jullie zijn ontslagen”, dreigde Lindsay toen onder de foto. En dan was er onlangs nog dat bizarre reddingsmanoeuvre, waarbij ze naar eigen zeggen “Syrische vluchtelingen” van kidnapping probeerde te redden in Parijs. Lohan zou een familie daklozen toen gevraagd hebben haar de kinderen mee te geven, wat haar op een klap van de moeder kwam te staan toen die het agressieve gedrag van Lindsay beu was.

MTV

Amanda Bynes (33)

Ook Amanda Bynes ving meer de aandacht met wat ze uitspookte dan met haar werk. De voorbije jaren werd ze meermaals betrapt op dronkenschap achter het stuur. Eén keer werd ze gearresteerd wegens drugsbezit. De politie vond toen marihuana in haar handtas en ze werd met een waterpijp gefotografeerd in haar auto. “Amanda heeft hulp nodig, alleen beseft ze dat zelf niet”, klonk het toen. 

Als kind werd ze dankzij tv-series op de jeugdzender Nickelodeon naar het absolute sterrendom gekatapulteerd. Hollywood ontdekte haar en liet haar aantreden in enkele succesvolle films als ‘What a Girl Wants’, ‘She’s the Man’ en ‘Hairspray’. Tussendoor speelde ze ook in de sitcom ‘What I Like About You’ aan de zijde van Jennie Garth. Daarna ging het plots stijl bergaf met Amanda. Ze kreeg sterallures, begon overdadig te drinken en te feesten en ging ook drugs gebruiken. En die levensstijl eiste z’n tol. Amanda begon zich steeds vreemder te gedragen en de aanbiedingen bleven uit. 

Het voormalige kindsterretje werd al brabbelend tegen zichzelf in New York gespot, ze tweette de meest bizarre dingen en probeerde zelfs in een vlaag van verstandsverbijstering het huis van een oude dame in brand te steken. Dat alles zorgde ervoor dat Amanda met spoed werd opgenomen en werd behandeld voor schizofrenie en een bipolaire stoornis. Toen ze later uit de kliniek ontslagen werd, durfde niemand met zekerheid geloven dat Amanda echt genezen was.

reuters

Shia LaBeouf (32)

Nadat hij zorgeloos opgroeide in Californië, raakte Shia LaBeouf op jonge leeftijd bekend door zijn hoofdrol in de Disney Channel-serie ‘Even Stevens’. Hij bleef acteren en wist zijn succes verder uit te bouwen, met grote rollen in kaskrakers als ‘Transformers’, ‘I Robot’ en ‘Eagle Eye’. Maar de jaren daarna raakte de agenda van Shia LaBeouf plots angstvallig leeg. 

De acteur kwam meermaals in opspraak wegens aanvaringen met de politie en merkte dat de filmwereld huiverig was met hem te werken. “Ik heb niets meer. Niemand geeft me nog een kans”, zei Shia in een interview. “Ik moet leren leven met mijn fouten en mijn eigen stoep schoonvegen voor ik weer aan het werk kan. Ik probeer creatief te blijven en te leren van mijn fouten. Ik heb er een rommeltje van gemaakt.”

De ‘Transformers’-acteur werd al aangeklaagd voor wanordelijk gedrag en huisvredebreuk. Hij draaide ook al eens volledig door, toen hij op Times Square in New York verwikkeld raakte in een ruzie met een dakloze. LaBeouf ging afgelopen zomer ook uit zijn dak tegen agenten in Savannah, toen hij werd opgepakt wegens openbare dronkenschap. Hij slingerde toen racistische opmerkingen naar het hoofd van een van hen.

Hij kwam ook meermaals in aanraking met justitie vanwege een omstreden kunstproject, tevens een protest tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Ook ging hij eens in een dronken bui uit zijn dak in een bowlingcentrum. “Ik ben een domoor, mijn publieke uitbarstingen zijn mislukkingen”, getuigde LaBeouf die spijt had.

Acteur Shia LaBeouf.
reuters Acteur Shia LaBeouf.

Miley Cyrus (26)

Miley Cyrus heeft haar Hannah Montana-pruik voorgoed opgehangen en dat zal iedereen geweten hebben. Miley wilde enkele jaren geleden dringend van haar brave Disney-imago af, met een hoop schandalen tot gevolg. Om de haverklap dook ze plots ergens (half)naakt op, even vaak showde ze haar bedenkelijke en obscene danspasjes of twerkte ze erop los. En om de een of andere reden leek Miley haar tong maar niet in haar mond te kunnen houden en vond ze het nodig haar cannabisverslaving van de daken te schreeuwen.  

Miley lijkt intussen wel weer meer op het brave zangeresje dat ze destijds was. Weg is de keetschopper die zich door niets of niemand van de wijs liet brengen. “Als ik die beelden nu zie, schaam ik me diep”, aldus de ‘nieuwe’ Miley later. “Ik snap niet hoe ik dat allemaal kon doen. Als ik beelden van m’n ‘Bangerz’-tour zie, lijkt het alsof ik naar iemand anders kijk. En die persoon is een vréémde voor mij. Dat ben ik niet. Tenminste, niet méér.”

Miley Cyrus tijdens haar ‘Bangerz’-tour.
Richard Shotwell/Invision/AP Miley Cyrus tijdens haar ‘Bangerz’-tour.

Demi Lovato (26)

Ze stond jarenlang te boek als een braaf Disney-sterretje, nadat ze beroemd werd met haar rol in ‘Camp Rock’. Maar Demi Lovato kon niet om met de roem en kwam op een verwoestend pad terecht. Ze kreeg een alcohol- en drugsverslaving, een eetstoornis en werd overvallen door mentale problemen. Het ging zo ver dat haar eigen manager Phil McIntyre op het punt stond om ontslag te nemen en Demi aan haar lot over te laten. 

Op haar negentiende liet ze zich al opnemen in een afkickkliniek. Toen was ze voornamelijk verslaafd aan alcohol, maar ook aan heroïne en cocaïne. De jaren daarop leek het evenwel steeds beter te gaan, want in haar documentaire ‘Simply Complicated’ vertelde Demi openhartig over haar strijd en meldde ze vol trots dat ze al jaren volledig nuchter is. Tot vorig jaar. Eerst bracht ze een nieuw nummer uit met de titel ‘Sober’, waarin ze zingt dat ze na zes jaar zonder alcohol en drugs was hervallen. Een maand later liep het dramatisch fout: de zangeres werd met spoed naar een ziekenhuis overgebracht wegens een overdosis heroïne. 

YOUTUBE

Bella Thorne (21)

Bella Thorne wou nooit een ster worden. Ze werd bekend door haar rol in ‘The House of Mouse’, maar de enige reden dat ze ging acteren was om haar familie financieel te kunnen ondersteunen. Haar vader was overleden toen zij amper negen jaar oud was, waardoor het gezin nog maar moeilijk de eindjes aan mekaar kon knopen. 

Al van bij het begin werd duidelijk dat ze nooit een ‘echt’ lid zou worden van de Disneyfamilie. Tijdens een interview over de hitfilm ‘Shake It Up’ gaf ze - tot grote woede van Disney - openlijk toe dat het haar enkel om het geld te doen was. “Denk je nu werkelijk dat ik een Disney-meid wou worden? Denk je echt dat ik daarvoor stond te springen?”, wierp ze op. “We zouden letterlijk op straat zijn beland moest ik die rol niet hebben gespeeld.”

Sinds haar vertrek bij Disney is er al veel gezegd en geschreven over Thorne. Ze kwam uit de kast als biseksueel, kwam onder vuur te liggen voor het delen van topless foto’s op de sociale media en kwam in een mediaheisa terecht toen ze de lakens deelde met Scott Disick, de ex van Kourtney KardashianOok doken er heel wat onfrisse verhalen op over divagedrag op de set. Ze zou zich achter de schermen zo hebben misdragen dat Disney net tevreden zou geweest zijn dat ze van haar verlost waren.

Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luna Adivina

  Geld, macht, en luxe maken alles kapot !

 • linda D'Haese

  wat drank en drugs tot kan aanrichten in de show en filmwereld is dit een echte plaag

 • Tom De Backer

  Shia le Boeuff heeft tegen de kar van Spielberg gereden in oa transformers en indiana jones. ij had een grote carriere voor zich maar toen hij zich tegen spielberg keerde was het voorbij. Hij voelde zich te goed voor oa transformers en indiana jones.. Wiens brood men eer wiens woord men spreekt...

 • Lieve Vandamme

  "Kindsterretjes"enige voordeel: geld..... En anders is het een soms decadente wereld van drank, drugs , feestjes, sex......en om in die wereld recht te blijven?????

 • Veerle Hertens

  Laat kinderen, kinderen zijn, misschien zou dat helpen.