De tien verleidelijkste topmodellen op sociale media in een pikante pose

Irina Shayk en Doutzen Kroes behoren tot de meest sexy topmodellen op sociale media. Dat zeggen niet wij, maar wel de kenners van modeblad 'W Magazine'. Voorts nog in de top tien: Emily Ratajkowski, Joan Smalls, Rosie Huntington-Whiteley, Lily Aldridge, Bella Hadid, Anna Ewers, Barbara Palvin en Chrissy Teigen. Om die status kracht bij te zetten, gingen ze nog eens vlotjes uit de kleren.

Teigen kwam het pikantst uit de hoek, met een topless pose. "Ik poseer liever naakt dan met kleren", liet de 29-jarige Amerikaanse weten. "Ik moest ooit eens met verschillende jassen voor de lens verschijnen en toen voelde ik me echt niet op mijn gemak." Instagram kon het kiekje echter niet smaken en verwijderde het van Chrissy's account, wat dan weer tot grote frustratie bij het model leidde. "De tepel is tijdelijk verwijderd, maar ze zal terugkomen. O jawel, ze zal terugkomen", belooft ze haar fans op Twitter.

Rosie Huntington-Whiteley deelt alvast de mening van haar collega. "Als je naakt poseert, heb je altijd een gevoel van macht."

Kroes gunde de liefhebbers een subtiele blik op haar boezem, en dat terwijl haar glanzend roze jurkje bijna van haar billen glijdt. De Nederlandse moeder van twee kinderen heeft naast een groeiende fanbase op Twitter ook miljoenen volgers op Instagram.

Irina Shayk legde de klemtoon dan weer op haar bevallige derrière. "Je moet van je lichaam houden. Dat is het geheim voor de beste selfies", aldus de 29-jarige ex van Cristiano Ronaldo.

Emily Ratajkowski hield het opvallend bescheiden voor haar doen. De absolute ster uit de clip 'Blurred Lines' koos voor een roze uitstraling, met sobere inkijk. In 'Gone Girl' was zij overigens diegene die Ben Affleck mocht verleiden.

Rijzende ster Bella Hadid gooide één been in de lucht, terwijl ze dromerig een sigaret vasthoudt.

Joan Smalls werd drie jaar geleden verkozen tot beste model van de wereld door models.com, hier bewijst ze dat die status terecht was.

Lily Aldridge mag zich al vijf jaar lang een engel van Victoria's Secret noemen. In 2011 trouwde ze met Kings of Leon-zanger Caleb Followill.

Anna Ewers -van Duitse makelij- werd ontdekt toen topontwerper Alexander Wang haar foto op een blog vond. Dit jaar siert ze de alom bekende Pirelli-kalender.

De Hongaarse Barbara Palvin realiseerde haar doorbraak toen ze amper 13 jaar oud was. Stomweg tegen het lijf gelopen in de straten van Boedapest, maar intussen wel ambassadrice van L'Oreal Paris en lid van het Victoria's Secret-team.

"Zij gebruiken de sociale media als platform om de aandacht van het publiek te trekken", aldus mode-expert Edward Enninful. "Hun kracht om te verleiden, is sterker dan ooit. Dit thema hebben we dan ook uitgespit in ons blad, met onder meer ook aandacht voor voyeurisme, privacy en censuur."