De relatiebreuken van 2013

epa
Het jaar begon met de bekendmaking van de scheiding tussen Rafael en Sylvie Van der Vaart, maar er waren meer koppels die in 2013 de handdoek in de ring gooiden. Hieronder de belangrijkste breuken op een rij.

Sylvie & Rafael Van der Vaart: zorgen voor de eerste en misschien wel meest besproken breuk van het jaar. De scheiding tussen de twee domineert maandenlang de media. Rafael vindt geluk bij Sylvies voormalige beste vriendin Sabia en vooralsnog lijkt Sylvie het jaar manloos af te sluiten.

Photo News

Britney Spears & Jason Trawick: nog een vroege breuk. In januari verbraken de zangeres en Jason hun verloving. De 31-jarige popster en Trawick waren verloofd sinds december 2011.

EPA

Rihanna & Chris Brown: ze brengen nieuwjaarsdag samen in bed door, maar dat is geen garantie voor een lange relatie. In het voorjaar blijken de twee wederom uit elkaar te zijn.

getty

Justin Bieber & Selena Gomez: nog een knipperlichtrelatie die dit jaar definitief over lijkt, is die tussen het tieneridool en zijn twee jaar oudere collega.

EPA

Cara Van der Auwera & Jeroen Vermeiren: voormalig VT4-gezicht en 'Spring'-zangeres Cara Van der Auwera (31) kondigde in maart haar scheiding aan van haar man Jeroen Vermeiren (39). "We doen dat in een goede verstandhouding en in alle dankbaarheid voor de mooie jaren die we samen gehad hebben."

photo_news

Axel Daeseleire & Valerie: de acteur (44) heeft na drie jaar gebroken met zijn vriendin Valerie. In december vorig jaar waren de acteur en zijn Leuvense vriendin zeker van hun relatie, maar het koppel heeft er in april toch een punt achter gezet.

kos

Robert Pattinson & Kristen Stewart: na de affaire van Kristen met regisseur Rupert Sanders in 2012 en de daaropvolgende breuk met Robert, bloeit de liefde toch weer op. In mei komt het echter opnieuw tot een breuk. In december gaan wel weer geruchten dat de twee samen kerst vieren.

Getty Images

Astrid & John Bryan: in juli wordt bekend dat de Vlaamse Hollywoodvrouw na zeven jaar een punt zet achter hun huwelijk. John zou Astrid bedrogen hebben met een Filipijnse.

photo_news

Alizée Poulicek & Daniel Camus: één jaar na de geboorte van hun zoontje Raphael hebben Poulicek (26) en ex-profvoetballer Camus (41) in augustus de handdoek in de ring gegooid. "Gepassioneerd zijn is één ding, maar dat Daniel geen tijd voor mij maakte, vond ik echt niet fijn."

photo_news

Miley Cyrus & Liam Hemsworth: maanden gaan er geruchten over een breuk tussen de zangeres en de acteur. Miley wordt de ene keer gespot zonder verlovingsring, dan weer met. In september is het over en uit. Liam wordt de dag voor de bekendmaking zoenend gesignaleerd met een Mexicaanse actrice.

Getty Images for AIF

Johan Heldenbergh & Joke Devynck: Na 19 jaar hield het acteurskoppel het voor bekeken. Heldenbergh en Devynck hebben drie kinderen: Tita (11) en de tweeling Cosmo en Jona (10).

BELGA

Miranda Kerr & Orlando Bloom: het Australische topmodel en de Britse acteur gaan na zes jaar 'als vrienden' uit elkaar, zo laten ze in oktober weten. Ze worden daarna nog veelvuldig met elkaar gezien, samen met hun zoontje Flynn. Van ruzie lijkt geen sprake.

REUTERS

Hanne Troonbeeckx & Juri Deroye: exact een jaar na de eerste kus met Juri Deroye is de relatie in oktober voorbij. "Als je je niet kan smijten in de liefde, kan je het beter laten", liet Hanne weten.

BELGA

Inge Vervotte & Teddy Hillaert: ex-politica Inge Vervotte (35) en haar vriend, de 18 jaar oudere concertorganisator Teddy Hillaert (53), gaan in oktober uit elkaar. Ze waren iets meer dan een jaar samen.

photonews

Kylie Minogue & Andres Velencoso: zijn na een relatie van vijf jaar uit elkaar. De relatie van de 45-jarige zangeres en het 35-jarige Spaanse model is stukgelopen door drukke werkschema's.

REUTERS

Kris & Bruce Jenner: het realitykoppel brengt in oktober de relatiebreuk naar buiten. De voormalige geliefden blijven te zien in 'Keeping Up With The Kardashians'.

photo_news

Khloé Kardashian & Lamar Odom: nog een Kardashian-breuk en deze kent een lange aanloop. Khloé ploetert ondanks aanhoudende scheidingsgeruchten nog een tijdje door met echtgenoot Lamar, die affaires en een drugsverslaving zou hebben. Relatietherapie baat niet en de twee besluiten in december te scheiden.

ap

Chris Dusauchoit & Maya Detiège: de tv-figuur en het parlementslid zijn al enkele maanden uit elkaar. "Pas bij het recente overlijden van mijn stiefvader werd het voor iedereen duidelijk, want Chris' naam stond niet mee op de doodsbrief", verduidelijkte Maya na een relatie van vijf jaar.

photo_news