De meest onwaarschijnlijke manier om achter de ontrouw van je vriend te komen

Facebook
Ayanna Dookie heeft op een erg onwaarschijnlijke manier ontdekt dat haar vriend haar bedroog. De nu 33-jarige stand-upcomedian uit Brooklyn googelde jaren geleden de naam van haar partner en kwam er zo niet alleen achter dat hij vreemdging maar ook nog eens dat hij een kille moordenaar was. Ze doet haar verhaal pas nu aan de New York Post.

Drie jaar waren ze samen en het leek wel snor te zitten tussen Dookie en haar vriend Spike. Ze had in het verleden wel eens haar kop in het zand gestoken toen iemand haar kwam vertellen dat Spike een schuinsmarcheerder was, maar in april 2008 gingen haar ogen plots wagenwijd open. "Ik vind het zo erg voor je", stond in een berichtje van haar vriend Ryan. "Waar heb je het over", antwoordde Dookie. "Google eens de echte naam van Spike", zei Ryan. En dat deed ze.

Acht kogels
"Aangehouden voor de moord op de ex van zijn vriendin", las Dookie op het internet. Dat kan niet, dacht ze. "IK ben zijn vriendin en ik heb niet eens een ex." Maar het verhaal klopte wel degelijk. Spike hield er nog een andere relatie op na en werd inderdaad beschuldigd van de moord op de ex van die tweede partner.

Dookie ontmoette Spike in 2004, toen ze 24 was. Ze had toen vooral onenightstands achter de rug en nauwelijks een serieuze relatie. Spike, die wel een vaste relatie met haar zag zitten, kwam dus als geroepen. Eindelijk de ware gevonden! Na een jaar werd ze echter al ingelicht dat Spike ook een andere vrouw zag. Dookie wilde het gewoon niet weten en ging verder met haar leven. Mét Spike. Tot dat fameuze sms'je...

Laag zelfbeeld
Een van de vrouwen met wie Spike haar bedroog, bleek een mafketel als ex-vriendje te hebben. Die brak in in het huis van de vrouw terwijl Spike bij haar was. Er kwam een gevecht van en Spike vuurde acht kogels op de kerel af. Die overleefde het niet.

Zelfs toen steunde Dookie nog even haar gearresteerde vriendje, tot ze een paar weken later definitief wakkergeschud werd. "Had ik zo weinig zelfvertrouwen dat ik het trouwe vriendinnetje ging spelen na al wat hij mij had aangedaan?" Niet meer dus. Ze brak volledig met Spike.

Intussen heeft Ayanna Dookie een nieuwe vaste relatie en kan ze nog nauwelijks geloven hoe naïef ze was en wat voor een extreem laag zelfbeeld ze had. "Eigenlijk dankzij Spike", zegt ze.