De lijst wordt steeds langer: deze 18 bekende mannen worden beschuldigd van seksuele intimidatie

Getty
Het schandaal rond seksuele intimidatie in Hollywood neemt alsmaar grotere proporties aan. Al meer dan 25 (bekende) vrouwen hebben zich intussen geout als slachtoffer van filmproducent Harvey Weinstein. Maar ook deze bekende - en vaak gerenommeerde - mannen komen in opspraak. 

Harvey Weinstein (65)

EPA

De bal ging aan het rollen met de beschuldigingen van aanranding aan het adres van filmproducent Harvey Weinstein. De waslijst van vrouwen werd snel langer: al meer dan 25 van hen kwamen reeds naar voren om Weinstein te beschuldigen van mishandeling en intimidatie. Onder hen: 'Scream'-actrice Rose McGowan, 'Goop'-bezielster en actrice Gwyneth Paltrow, model Cara Delevingne, Angelina Jolie, actrice Heather Graham, Ashley Judd, Louisette Geiss, en anderen. 

Komiek en muzikant Bill Cosby (80)

AP

Meer dan 60 vrouwen hebben Bill Cosby al beschuldigd van seksueel misbruik. In juni moest de Amerikaan zich voor de rechtbank verantwoorden in zijn eerste strafproces. 

Zanger R. Kelly (50)

ANP Kippa

De Amerikaanse R. Kelly komt al een tijdje in opspraak omdat hij meerdere vrouwen tegen hun wil zou vasthouden en misbruiken in een "sekte". De advocate van de R&B-zanger noemt de beschuldigingen ongegrond.

‘House Of Cards’-hoofdrolspeler Kevin Spacey (58)

EPA

Ook het schandaal rond Kevin Spacey blijft uitdijen. Al acht mensen getuigden over seksueel ongepast gedrag. Netflix, de maker van 'House of Cards', heeft de productie van seizoen 6 daarom opgeschort. 

‘Entourage’-acteur Jeremy Piven (52)

EPA

Ariane Bellamar, een medespeelster uit de reeks, beweert dat Jeremy zich aan haar wou vergrijpen. Intussen kwamen nog vrouwen naar voren met getuigenissen. 'The Late Show’ heeft de acteur daarop laten vallen als gast. Piven werd er immers vandaag in de studio verwacht.

Producer Brett Ratner (48), bekend van ‘Prison Break’, ‘Rush Hour’ en ‘X-Men: the last stand’

REUTERS

Zes vrouwen deden een boekje open over producer Brett Ratner. Hij zou hen seksueel hebben geïntimideerd bij hem thuis, op de set, en ook op professionele events. Ratner ontkent echter alle beschuldigingen via zijn advocaat.

Acteur Dustin Hoffman (80)

EPA

Twee vrouwen kwamen naar voren met verhalen over onfrisse praktijken op de set in de jaren 80. De acteur heeft intussen excuses verspreid. "Ik heb het grootste respect voor vrouwen en vind het vreselijk dat alles wat ik zou hebben gedaan hen in een ongemakkelijke situatie heeft gebracht. Het spijt me. Dit is geen reflectie van wie ik ben", aldus Hoffman. 

Amerikaans auteur en politiek analist Mark Halperin (52)

Richard Shotwell/Invision/AP

12 vrouwen beschuldigen Halperin van seksuele belaging, toen hij nog voor ABC News aan de slag was. De Amerikaan werd daarop prompt ontslagen door zendernetwerk MSNBC en NBC.

Scenarist James Toback (72), vooral bekend van ’Bugsy’

EPA

Meer dan 310 (!) vrouwen getuigden tegen James via allerlei kanalen, zoals via de hashtag #MeToo op Twitter. De scenarist, destijds voor een Oscar genomineerd, ontkent de aantijgingen echter met klem. 

De in Amerika populaire TV-chef John Besh (49)

Brad Barket/Invision/AP

Al meer dan 25 voormalige en huidige werknemers klagen de sfeer op de werkvloer bij de 'Besh Restaurant Group', Johns keten van eetgelegenheden, aan. Vrouwen zouden er onvriendelijk behandeld worden, en seksueel misbruik zou er zelfs worden aangemoedigd. Na alle beschuldigingen zette John Besh noodgedwongen een stap opzij. 

Nickelodeon-animator Chris Savino (46)

Getty

Niet minder dan 12 vrouwen onthulden het seksueel misbruik van de animator. Chris werd eerst geschorst door werkgever Nickelodeon, maar later alsnog ontslagen. "Het spijt mij diep, en ik schaam mij diep", reageerde Savino op alle heisa.  

Acteur en regisseur Ben Affleck (45)

Photo News

Zijn visagiste Annamarie heeft acteur Ben Affleck ervan beschuldigd dat hij haar onzedelijk heeft betast. Dat deed ze via Twitter. Eerder had ook al actrice Hilarie Burton de acteur beticht van “ongepast gedrag”.  Ben stuurde zijn excuses ook via Twitter de wereld in: "Ik heb me ongepast gedragen ten opzichte van Miss Burton en ik bied mijn oprechte verontschuldigingen aan."

Komiek Andy Dick (51)

RV

Twee slachtoffers beweren dat Andy naar hun geslachtsdeel heeft gegrepen. De komiek uit New York ontkent dat, maar geeft bizar genoeg wel toe mensen "gelikt" te hebben en "avances te hebben gemaakt."

Bob Weinstein (63), de broer van Harvey 

AP

Producer Amanda Segel, die samenwerkte met Weinstein aan de serie 'The Mist', beweert dat Bob seksuele avances heeft gemaakt, en haar verschillende keren heeft uitgenodigd voor wel erg intieme dinertjes. De broer van Harvey liet via een woordvoerder weten dat hij zich niet herkent in de beschuldigingen van Segel. 

Harry Knowles (45), oprichter van filmwebsite 'Ain’t It Cool News'

Harry
RV Harry

Vier vrouwen beschuldigen de oprichter van de invloedrijke website van seksuele intimidatie. Knowles heeft zich inmiddels teruggetrokken uit zijn bedrijf, nadat verschillende medewerkers spontaan opstapten na het schandaal.

'Amazon Studios'-baas Roy Price (50)

EPA

'Amazon Studios'-baas Roy Price moest vorige maand ontslag nemen na aantijgingen van Isa Dick Hackett, een hooggeplaatste producer binnen het bedrijf. Zij meent dat Price haar in 2015 verschillende keren seksueel heeft lastiggevallen. 

Journalist en presentator Bill O’Reilly (68)

AP

Liefst vijf vrouwen getuigden over het ongepaste gedrag van O'Reilly. De man werd bedankt voor bewezen diensten bij Fox News. Bill zou in totaal al meer dan 30 miljoen euro hebben betaald aan 'bemiddeling' met zijn slachtoffers.  

Acteur en producer James Woods (70)

AP

De Amerikaanse Amber Tamblyn deelde een aangrijpende open brief over het ongepast gedrag van James Woods toen ze 16 was. Woods doet alle beschuldigingen op Twitter echter af als "leugens". 
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sobek Wessels

  Het zijn nog altijd de Vrouwen die bepalen of er seks gebeurt of niet ?! Anders is het gewoon verkrachting . En vermits vele vrouwen er toch op ingegaan zijn is het niet ongewenst . Dit nu achteraf komen verklaren is gemakkelijk , want hun Geld en Roem zijn nu binnen en nu voelen ze zich vies en walgelijk voor wat ze vroeger gedaan hebben om dit te bekomen en nemen ze wraak ...Je had kunnen weigeren en weg gaan , maar dan geen snelle Carriere ???

 • James Willebroek

  Uitnodigen voor intieme dinertjes is dat niet gewoon een date? U kan nee zeggen en de andere kan blijven hopen en proberen, is dit nu ook al seksuele intimidatie? Wauw wij zijn een zielig ras aan het worden.

 • Paul Vandekerckhove

  Hoe onderscheid men de echte van de valse beschuldiging ? Moet erg moeilijk zijn ,of erg ongeloofwaardig als iemand jaren wacht om aan te klagen .

 • Fieke Dngnn

  Ze kunnen beter eerst met bewijzen komen. Er zullen er wel bik zijn die waar zijn... maar allemaal? Nee, daar twijfel ik aan

 • Joseph Van de Perre

  Er zullen wel zaken gebeurd zijn die niet kunnen en die we met zijn allen best afkeuren maar waar ligt de grens ? Anderzijds vraag ik mij af hoeveel vrouwen de glitter en glamour van de showbizz op hun rug zijn binnen geschoven, tenzij alle vrouwen engeltjes zouden zijn,wat ik tenzeerste betwijfel.