De hele wereld denkt dat Ed Sheeran en prins Harry beste vrienden zijn, maar is dat wel zo?

Ed Sheeran en prins Harry werken samen.
Instagram Ed Sheeran en prins Harry werken samen.
Ed Sheeran en de Britse prins Harry deelden deze week een online video waarin ze samen de aandacht vestigden op World Mental Health Day. Een mooi initiatief, waarmee ze het diepgewortelde idee in de hand werken dat ze beste vrienden zijn. Maar klopt dat wel? 

Om één of andere reden geloven veel mensen dat Sheeran en de prins al erg lang goede maatjes zijn. Het zou zomaar kunnen, want de Britse koninklijke familie heeft heel wat beroemde vrienden. De video rond Mental Health Day, waarin de twee het publiek oproepen om mensen die niet goed in hun vel zitten te helpen, leek een bevestiging te zijn van het warme contact tussen de twee roodharige mannen. Maar als we de tijdlijn van hun ‘vriendschap’ gaan bekijken is er een kort antwoord: nee. Net gaat hier eerder om kennissen. 

Huwelijksfeest

Ed beaamt dat zelfs. In 2017 werd hij bijvoorbeeld gevraagd of hij zou optreden tijdens het huwelijk van Harry en Meghan. “Iedereen vraagt dat, alsof ik hen goed ken”, reageerde Ed. “Ik heb Harry misschien één keer ontmoet, en dat was in 2011... Toen ging het van: ‘Hey.’ - ‘Hey.’ Ik ken hem amper!” 

Sheeran wijt dat misverstand aan de Amerikaanse perceptie. “Ik heb het gevoel dat Amerikanen altijd van alle Engelsmannen verwachten dat ze de koningin kennen. Dan kan ik zeggen: wel, ik heb haar al een keertje ontmoet tijdens een feest voor haar jubileum. Dát klopt wel. Maar dat betekent niet automatisch dat ik haar kleinzoon goed ken.” Hij grapte nog dat hij best op het huwelijk wilde optreden “als hij vrij was”, maar uiteindelijk ging die eer naar Elton John. 

Mental Health Day

In de recente video van Ed en Harry - die gedeeld werd via Sheerans Instagram, maar ook via Sussex Royal, het officiële account van prins Harry en zijn vrouw, Meghan Markle - grappen de twee met elkaar alsof het dikke vrienden zijn. Maar helaas, dat is dus nog niet het geval. In het béste geval kan het misschien het begin zijn van een mooie vriendschap. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Both Prince Harry and Ed Sheeran want to ensure that not just today but every day, you look after yourself, your friends and those around you. There’s no need to suffer in silence - share how you’re feeling, ask how someone is doing and listen for the answer. Be willing to ask for help when you need it and know that we are all in this together. #WMHD Check out the accounts below for more resources and support: @Heads_Together @Calmzone @MentalHealthFoundation @CharityNoPanic @SamaritansCharity @YoungMindsUK @GiveUsAShoutInsta @Childline_official @LetsTalkAboutMentalHealth @Jedfoundation @Pandas_UK @Charitysane @MindCharity @TimeToChangeCampaign @RethinkMentalIllness @MentalHealthMates @ActionHappiness @MHFAEngland @DitchTheLabel @TheBlurtFoundation

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.