Daniel Craig houdt niet van de term 'Bond-girls'

Daniel Craig vindt het maar niks dat de liefjes van 007 'Bond-girls' worden genoemd. De 51-jarige acteur, die vijf keer in de huid kroop van James Bond, omschrijft de vrouwen in de films zelf dan ook niet zo. Dat vertelt hij in het tijdschrift Vanity Fair.
EPA Daniel Craig vindt het maar niks dat de liefjes van 007 'Bond-girls' worden genoemd. De 51-jarige acteur, die vijf keer in de huid kroop van James Bond, omschrijft de vrouwen in de films zelf dan ook niet zo. Dat vertelt hij in het tijdschrift Vanity Fair.
Daniel Craig (51) vindt het maar niks dat de liefjes van 007 'Bond-girls' worden genoemd. De 51-jarige acteur, die vijf keer in de huid kroop van James Bond, omschrijft de vrouwen in de films zelf dan ook niet zo. Dat vertelt hij in het tijdschrift Vanity Fair.

“Ik noem hen geen Bond-girls”, zegt Craig. “Ik ga het iemand anders niet ontzeggen. Maar het is gewoon dat ik geen serieus gesprek met iemand kan voeren als er wordt gesproken over Bond-girls.” Waarom  Daniel de term zelf niet gebruikt voor zijn tegenspeelsters legt hij niet uit. 

De acteur weet waar hij het over heeft. Daniel is met de aankomende film ‘No Time to Die’ de 'langstzittende' Bond sinds de eerste film uit 1962. Hij speelde de beroemde spion vijf keer in een tijdspanne van meer dan veertien jaar. Zijn debuut maakte hij in 2006 met ‘Casino Royale’, daarna volgden ‘Quantum of Solace’ (2008), ‘Skyfall’ (2012) en ‘Spectre’ (2015). Na ‘No Time to Die’, die in april verschijnt, is Daniel klaar met 007. De acteur vertelde eerder dat het zijn laatste film wordt. "Het is een van de meest intense en bevredigende dingen die ik ooit heb gedaan, maar het vreet energie en ik word ouder.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • nico goris

    Een goede zaak dat hij stopt, hopelijk een goeie vervanger om nieuwe swung in te blazen.

  • piet devlieger

    Wat zou Sean Connery - een échte man - daarvan zeggen ? En hoe wil Craig de Bond girls dan wel noemen ? Bond personen van het andere geslacht of zoiets ?