Cynthia Nixon kritisch voor ‘Sex and the City’: “De show had veel tekortkomingen wat betreft het feminisme”

Cynthia Nixon is kritisch voor ‘Sex and the City’
AFP Cynthia Nixon is kritisch voor ‘Sex and the City’
Jarenlang speelde Cynthia Nixon (53) advocate Miranda Hobbes in de populaire serie ‘Sex and the City’. Momenteel concentreert ze zich vooral op haar politieke carrière, want ze wil gouverneur van New York worden. Toch blikt ze nog wel eens terug op haar acteercarrière, al is ze niet altijd even positief.

In een interview met IndieWire vertelt Cynthia Nixon openlijk over de serie ‘Sex and the City’, die haar wereldberoemd maakte. Volgens de actrice zou de reeks nu niet meer zo gemaakt kunnen worden. “Ik denk dat we al zeker niet allemaal blank zouden zijn", zegt ze. “Een van de moeilijkste dingen voor mij - toen ook - is terugkijken en zien hoe alles om geld draait, weet je wel? En hoe Steve, die met mijn personage getrouwd is, het dichtst aanleunt bij een man uit de arbeidersklasse. Laat staan dat er een vrouw uit de arbeidersklasse in voorkwam.”

Nixon denkt ook dat er wat meer aandacht aan de casting besteed had mogen worden. “Ik denk dat we er niet allemaal zo zouden uitzien nu”, klinkt het. “Wat betreft die mate van perfectie dan. Hoe geweldig iedereen er altijd uitziet. Ik weet dat dat deel uitmaakt van de fantasie, en dat was belangrijk voor de show. Maar ik denk dat er heel wat manieren zijn waarop mensen er visueel fascinerend kunnen uitzien zonder ‘perfect’ te zijn.”

En dus kan de politica niet anders dan concluderen dat ‘Sex and the City’ toch een beetje gefaald heeft: “Toen ‘Sex and the City’ uitkwam, was er een heus debat over of het een feministische show was of niet. Dat vond ik altijd een domme discussie: natuurlijk is het een feministische show! Maar ik denk wel dat de show veel tekortkomingen heeft wat betreft het feminisme. Het gaat namelijk over blanke vrouwen met geld die voor hun vrijheid vechten. En in een soort van cocon leven.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Landon Wilkinson

    Rijk door geworden en nu kritiek geven. Hypocriet is toch het minste wat je ervan kunt zeggen?

  • Jean West

    Ze heeft dik verdient, bekend geworden en nu weer kritiek.