Courtney Love beleeft schrik van haar leven in Parijs: "Waar zit de politie? Ik ben veiliger in Bagdad"

AFP
Courtney Love heeft vanmiddag de schrik van haar leven beleefd in Parijs. De zangeres raakte verwikkeld in de taxi-oorlog die momenteel woedt in de Franse hoofdstad. De 50-jarige rockster twitterde onder meer een foto van een besmeurde ruit. "Is dit Frankrijk? Ik ben veiliger in Bagdad", klonk het zelfs.

Boze taxichauffeurs blokkeren momenteel de wegen uit ongenoegen over de werkwijze van hun Uberpop-collega's. En of het hen menens is: sommige auto's van hun rivalen belandden zelfs op hun kop.

AFP
EPA

Kort na haar landing op de luchthaven van Charles de Gaulle kwam dus ook Love in het gewoel terecht. In een tweet richtte ze zich tot Kanye West. "De kans bestaat dat we terugkeren naar de luchthaven en we ons bij jou komen verstoppen. Betogers hebben net onze wagen aangevallen", klonk het. "Ze hebben onze auto in een hinderlaag gelokt en houden nu onze chauffeur gegijzeld. Ze zijn met metalen staven op auto's aan het slaan. Is dit Frankrijk? Ik ben veiliger in Bagdad."

REUTERS
REUTERS

Waarna de ex van Kurt Cobain ook nog eens haar pijlen richtte op de Franse president. "François Hollande, waar zit de verdomde politie? Mag je hier volgens de wet bezoekers aanvallen? Maak dat je naar de luchthaven komt. WTF???"

AFP
REUTERS

Love plaatste ook een filmpje op haar Instagrampagina waarop te zien is hoe verschillende mannen haar wagen viseren. De sfeer mag zonder meer dreigend genoemd worden. "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze mensen dit zomaar mogen doen?", klinkt het. "De eerste wagen werd vernield, de banden platgezet. Die kerels proberen de deuren open te doen en de agenten doen niets??? Franse taliban? Ik wil naar huis."

REUTERS
REUTERS

De zangeres kon uiteindelijk ontsnappen via de hulp van enkele motorrijders. "Ik heb hen betaald om ons hier weg te krijgen. We werden nog achternagezeten door een woedende menigte, die met stenen naar ons gooide. We zijn twee agenten voorbijgereden, maar zij deden niets."

REUTERS

De oproerpolitie had intussen de handen vol om verschillende incidenten in de kiem te smoren. In tunnels werden banden in brand gestoken, wat hevige zwarte rook veroorzaakte. Ook in andere steden zat het spel op de wagen: in Toulouse blokkeerden taxichauffeurs de toegang tot het treinstation, in Marseille deden betogers het verkeer op weg naar de luchthaven vertragen.

AFP
AFP
AP

Uberpop-chauffeurs duiken systematisch onder de prijs, wat bij andere taxibedrijven voor heel wat frustratie zorgt. "Het doel van deze wegblokkades is tonen dat we heel boos zijn", aldus vakbondsman Karim Asnoun. Eergisteren verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve nog dat de praktijken van Uberpop absoluut illegaal zijn. Sinds januari riskeren hun chauffeurs een celstraf van een jaar en een boete van 15.000 euro. "Uber veroordeelt ten strengste het geweld dat aan de gang is in Parijs en andere Franse steden", aldus een woordvoerder. "Wat ook aan de basis van de woede mag liggen, geweld is nooit het antwoord. Tot slot willen we nog onderstrepen dat geen enkele Franse rechtbank onze werkwijze verboden heeft."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS