Coucke: "Polonaise was op het randje, maar als je daar al niet meer mee kan lachen"

Screenshot

Het optreden van Marc Coucke in 'Vive le vélo' op 7 juli viel niet bij iedereen in goede aarde. De ploegsponsor van Etixx-Quick.Step zette tijdens het interview met ritwinnaar Tony Martin de polonaise in, onder het zingen van zijn klassieker 'Het is Weer Couckenbak'. Een verbouwereerde Lieven Van Gils moest het gesprek met Martin abrupt afbreken en vroeg presentator Karl Vannieuwkerke om raad. "Doe maar Lieven, doe maar, wij genieten mee, het is mooi, het is goeie televisie", reageerde die.

Coucke snapt de reacties, zegt hij in een interview met Humo, maar vond zijn polonaise in de context wel nog kunnen. "Zo een overwinning in de Tour, na drie dagen stress en telkens nét niet, mag je toch eens uit je bol gaan?" Hij vindt dat mensen overdrijven. "Als je daar al niet meer mee kan lachen, tsjongejonge..."

Hij zal evenwel wat afstand nemen van de media. "Ik heb het geteld: ik stond onlangs op zes verschillende plaatsen in één krant. Met KV Oostende, over mijn optredens, over mijn rol in F.C. De Kampioenen. Maar nu is het even genoeg geweest. Ik moet die druk ook kunnen blijven verdragen he."