Cosmeticagigant Coty neemt voor 200 miljoen dollar aandeel in make-upbedrijf van Kim Kardashian

AFP
De Amerikaanse cosmeticareus Coty neemt een belang van 20 procent in Kim Kardashians make-upmerk KKW Beauty. Dat schrijft de Financial Times op basis van welingelichte bronnen. Coty betaalt daarvoor 200 miljoen dollar (177 miljoen euro).

De participatie waardeert het merk - dat nog maar drie jaar bestaat - op 1 miljard dollar. Coty heeft volgens de zakenkrant een optie om later het hele merk in handen te krijgen.

Het is niet voor het eerst dat Coty in zee gaat met de Kardashians. Eind vorig jaar betaalde het 600 miljoen dollar (532 miljoen euro) voor een meerderheidsbelang in het cosmeticamerk van Kylie Jenner, één van de andere Kardashian-Jenner-zussen die wereldberoemd werden door ‘Keeping up with the Kardashians’. Daarmee werd ze ook in één klap miljardair

Coty probeert met de overname zijn portfolio van eigen cosmeticamerken te moderniseren. 

Lees ook:

Zo veel geld hebben de Kardashians echt (en hieraan geven ze het uit) (+)

Van sexy realityster tot gewiekste advocate: de volgende transformatie van Kim Kardashian (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.