Controversiële 'Straight Pride' moet Brad Pitt laten vallen als mascotte, na klacht van de acteur: “Ik wil hier niéts mee te maken hebben”

De groep rechtse, heteroseksuele mannen in Boston die een ‘Straight Pride’ gaan organiseren hebben de naam Brad Pitt van hun website verwijderd. Dat meldt The Guardian. De Hollywoodster had deze week aangegeven dat hij niet wilde dat zijn naam werd gebruikt voor hun propaganda.

De organisatie Super Happy Fun America, die zegt te handelen namens ‘de heteroseksuelen’, hebben Pitt op hun website uitgeroepen tot mascotte van hun initiatief. Het kleine gezelschap kreeg de afgelopen dagen wereldwijd aandacht met hun vergunningaanvraag voor een ‘Straight Pride’-parade.

Zij vinden dat heteroseksuele mannen worden gediscrimineerd omdat zij, in tegenstelling tot de LHBTQ-gemeenschap, niet ook de vlag aan het stadhuis van Boston mogen hijsen. “We zullen blijven vechten voor gelijkheid totdat de burgemeester ook onze gemeenschap omarmt en een progressievere toekomstvisie heeft”, stellen de mannen op hun website.

Veel lhbtq’s reageren op sociale media woedend op het initiatief. “Als hetero’s door mensen op brutale wijze in elkaar worden geslagen, hun fundamentele mensenrechten worden ontzegd, hun gezondheidszorg wordt geweigerd, ze worden vermoord of uit hun huizen worden gezet, gewoon omdat ze hetero zijn, mogen ze voor mijn part een parade houden. Anders kunnen ze beter blijven zwijgen en op hun stoel zitten”, is een veel gedeeld bericht op Twitter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.