Coco blaast The Dinky Toys na 25 jaar nieuw leven in: "Ontrouw in een relatie moet kunnen"

Jan De Meuleneir/Photo News
De comeback van The Dinky Toys - Vlaanderens onbetwistbare hitmachine uit de jaren 90 - is nu echt een feit. Een kwarteeuw na hun eerste meezinger 'My Day Will Come' lanceren frontman Coco en de zijnen een nieuwe single én een zomertour. En het verleidersbeest in Coco, inmiddels 52, is nog niet getemd. "Ontrouw in een relatie moet in theorie kunnen. Alleen moet je dan wel een partner hebben die daar voor open staat."

De nieuwe single - 'The Sweet Hangover' - gaat over wakker worden in een ander bed. Dan is het wel gepermitteerd om het met Coco te hebben over zijn liefdesleven. Zeventien jaar lang vormde hij een liefdeskoppel met gewezen omroepster en zangeres Geena Lisa, met wie hij twee zonen Zion Noah (17) en Yaro Nesta (14) heeft. In 2008 ging het stel na tien jaar huwelijk uit elkaar. 

Heeft hij sindsdien het ultieme liefdesgeluk gevonden? "Nog niet, nee", zegt hij. "Ik heb nu wel een toffe relatie, met een donkerkleurige madam die half zo jong is als ik, maar: het is ook een gecompliceerde verhouding. Omdat zij graag een kind wil en wil trouwen, verlangens die ik - en ik ben daar heel eerlijk in - niet kan invullen. Ik bén al papa, van twee fantastische zonen die om de week bij mij wonen en dan ook alle prioriteit krijgen. En nog eens trouwen? Daar zie ik ook het nut niet van in."

Passie
"Ik vind passie - in alles - erg belangrijk. Ik hoop ooit wel die ene soulmate te vinden. Die ene partner met wie je ook uren naast elkaar kan zitten zonder iets te zeggen. Maar ik zal niet ongelukkig zijn als dat niet gebeurt. Ik ben al blij dat ik - sinds mijn 13de - al zoveel vrouwen op een intense manier heb mogen kennen. Met alle respect voor mensen die er wel in slagen: een heel leven monogaam bij één partner blijven, dan zou ik toch iets gemist hebben."

Vrijheid
"In theorie moet ontrouw kunnen, zo open-minded ben ik wel", gaat hij nog verder. "Vrijheid op alle vlakken, dus ook binnen een relatie. Alleen moet je dan wel een partner hebben die daar ook voor openstaat, en die zijn zeldzaam."

Of Coco nog altijd openstaat voor een onenightstand? En hoe zijn seksleven er na al die jaren uitziet? Lees er alles over in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

Op vrijdag 26 mei staan The Dinky Toys met een 17-koppige bezetting in Capitole Gent. Hier kan je hun nieuwe single beluisteren om alvast in de stemming te komen.