Clip Katy Perry aangepast na klachten van moslims

De video van Katy Perry's nieuwe nummer 'Dark Horse' is aangepast nadat moslims op internet geklaagd hadden. In de clip draagt een man een hanger met de naam Allah. Deze vergaat tot stof, iets wat de moslims als godslastering zien.

Ruim 65.000 mensen ondertekenden een online petitie. Initiatiefnemer Shazad Iqbal uit het Britse Bradford wilde hiermee protesteren tegen de clip. De ketting is nu digitaal uit de clip weggepoetst.

Onduidelijk
Volgens BBC News is het onduidelijk of de aanpassing is gedaan door Katy's platenmaatschappij of door YouTube zelf.

Iqbal is in zijn nopjes met de verandering. "De naam van Allah is verwijderd uit de Dark Horse-video. We konden dit niet voor elkaar krijgen zonder jullie hulp, dus bedank ik iedereen uit de grond van mijn hart, onze stemmen zijn gehoord", zo schrijft hij op Change.org. Sinds het uitkomen van de clip, op 20 februari, is deze al meer dan 37 miljoen keer bekeken.

Perry helpt baby op de wereld zetten
Perry heeft ook nog een baby op de wereld helpen zetten. "Eindelijk kan ik 'zet baby's op de wereld in woonkamers' op mijn cv zetten!", schrijft Katy trots. 'Wat een wonderlijke dag. Tante Katy, ook wel bekend als Tante Stylist.

Van wie het kindje is, blijft onduidelijk. E! News vermoedt dat de oudere zus van de Amerikaanse popster, Angela Hudson, bevallen is.