Claudia Cardinale eregast op filmfestival in Brussel

Claudia Cardinale
BELGA Claudia Cardinale
Vandaag ging het eerste Brussels International Film Festival (BRIFF) van start. Op de rode loper vielen heel wat bekende gezichten te spotten, waaronder dat van Claudia Cardinale, één van de grootste actrices uit de jaren '60.

De Italiaans-Tunesische actrice, onder meer bekend van haar rollen in 'Once Upon A Time In The West' en 'The Pink Panther', is ondertussen al 80 jaar oud. In haar jonge jaren deed ze menig mannenhart sneller slaan en ontpopte ze zich in een mum van tijd tot een echt sekssymbool. Vandaag is ze de eregast op de eerste editie van het festival. De actrice zal de voorstellingen van de films waarin ze zelf voorkomt bijwonen gedurende de feestelijkheden. Haar aanwezigheid lokte heel wat bewonderaars naar de hoofdstad. 

Girl-power lijkt trouwens het grote thema van de opening te zijn. Zo zijn er ook enkele studentes aanwezig om protest te voeren tegen de huidige stand van zaken in de filmindustrie. Slechts 4 op de 32 regisseurs zijn vrouwen, zo staat er op hun bordjes te lezen. Dat moet dringend veranderen, klinkt het in koor. 

Claudia Cardinale
BELGA Claudia Cardinale
BINFF: Claudia Cardinale
Baert Marc BINFF: Claudia Cardinale
Protest: maar 4 op de 32 regisseurs zijn vrouwen
Baert Marc Protest: maar 4 op de 32 regisseurs zijn vrouwen
BINFF Claudia Cardinale
Baert Marc BINFF Claudia Cardinale
BINFF Claudia Cardinale
Baert Marc BINFF Claudia Cardinale3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Karin Slider

    Eén van de knapste vrouwen in mijn leven .

  • Berry Gil

    Oei, daar verschiet ik van, vroeger zo'n mooie madam. Oud worden hé ...

  • Jo Van Caenegem

    Die is gewoon zoals ze is, geen plastieken vrouw, prachtig. Foto's flatteren wel niet, maar het zijn moment opnames van een video, en de video is ok hoor. Ook : 80 j, wat wil je?! Als je die plastieken dames ziet : erger, véél erger! Je verwacht ook de Cardinale van 1968... onze geest speelt ons serieus parten als het iets verwacht.