Chris Martin lijdt aan tinnitus

GETTY
Chris Martin lijdt aan oorsuizen, wat gepaard gaat met hoofdpijn. De Coldplay-zanger liep de aandoening tien jaar geleden op en begon recent oordoppen te dragen om zijn gehoor te beschermen. Dokters hadden hem immers gewaarschuwd dat hij anders een streep kon trekken onder zijn zangcarrière.

"Hout vasthouden. Al tien jaar heb ik tinnitus, maar sinds ik mijn oren ben beginnen beschermen, is het niet erger meer geworden. Met de band gebruiken we nu op maat gemaakte oordopjes. Je kan ook industrïele hoofdtelefoons gebruiken, maar op een feestje sla je daarmee toch een mal figuur".

Luide muziek
Martin is ervan overtuigd dat hij de aandoening kreeg door als tiener naar luide muziek te luisteren. Hij staat er nu op dat zijn kinderen Apple (7) en Moses (5) oordoppen dragen wanneer ze een concert van papa bijwonen.

"Jammer genoeg denk je pas aan oorbescherming als het te laat is. Had ik er maar eerder aan gedacht".

Naast Martin lijden ook Gary Numan en rapper Plan B aan tinnitus. De drie steunen een nieuwe campagne, 'Action on Hearing Loss', die mensen aanspoort de oren te beschermen tijdens concerten en in clubs.