Ga naar de mobiele website
^ Top

Chris Cornell (52) van Soundgarden pleegde zelfmoord

Chris Cornell overleed woensdag op 52-jarige leeftijd.
EPA Chris Cornell overleed woensdag op 52-jarige leeftijd.
Volgens de wetsdokter heeft Chris Cornell, de frontman van Soundgarden, zichzelf opgehangen. Eerder vandaag maakte de manager van het grunge-icoon bekend dat hij onverwacht overleden was.

Cornell werd gisterenavond in de badkamer van zijn hotelkamer in Detroit dood aangetroffen. Enkele uren voordien had hij nog met zijn band in de stad opgetreden. Dan Donakowski, woordvoerder van de politie van Detroit, zei dat er een oproep van een vriend van de muzikant was binnengekomen. "Toen ze de kamer binnenkwamen, vonden ze Cornell op de grond in de badkamer. Toen was hij al overleden." Uit die lijkschouwing zou nu blijken dat het om zelfdoding gaat. 

Cornell sprak in interviews openhartig over zijn drugsverleden. Hij raakte als tiener aan verslaafd aan verboden middelen, later worstelde hij ook met alcohol. In 2007 zei hij dat hij komaf had gemaakt met de demonen uit zijn verleden toen hij in 2002 naar de ontwenningskliniek ging. Ook sprak hij eerlijk over zijn mentale problemen, hij kampte hij in het verleden met depressie en angsten.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Photo News
Photo News
Photo News8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mies Molly

  :"-(

 • j l

  Mis tanget ikzeld ben 1 van die mensen die achterblijft. Het feit dat u mijn vrienden die ik kwijt ben onterrecht egoistisch noemt doet mij persoonlijk heel veel pijn. Als iemand die dit meegemaalt heeft kan ik u zeggen dat uw idee over zelfdoding zeer kortzichtig en fout is. Ik hoop dat u snapt hoe egoistisch u bent het te verlangen van iemand om verder te leven wanneer zij dit zelf niet mzer willen.

 • mis tanget

  Mensen die zelfmoord plegen, zijn niet gelukkig he Guy. En een leven vol drugs en alcohol zal niet geholpen hebben. Triest voor zijn nabestaanden, zij blijven getekend achter. Misschien was er geen uitweg meer, maar denk dan even niet aan jezelf maar aan diegenen die achter blijven. Het is een vorm van extreem egoïsme dat plots de kop opsteekt met noodlottige gevolgen.

 • Jakke Troost

  Ik bedoel Temple Of The Dog natuurlijk.

 • Guy Boodts

  Ken hem niet echt, maar als een man zelfmoord pleegt dan is dat heel triest. Misschien door depressie !?

Meld een bug