Cathérine Moerkerke in tranen bij Luk Alloo

medialaan
Het gebeurt onverwacht, en daarom is het zo aangrijpend, zo ontroerend. VTM-reportagemaker Cathérine Moerkerke (39) krijgt het vanavond in 'Alloo bij' plots bijzonder moeilijk en moet haar tranen bedwingen wanneer ze naast Luk Alloo in de auto zit.

Hij is met haar op weg naar het West-Vlaamse Kemmel, het dorp van haar grootouders. Ze verbleef er vaak tijdens vakanties en deed er ook vakantiewerk.

"Het spijtige is dat het allemaal weg is. Er is niets meer overgebleven. Mijn jeugd was enorm tof. Maar nu zijn veel mensen van toen weg, en is ook dat gevoel en die jeugd weg. Dat is zeer confronterend. Mijn kindertijd is weg. Zelfs het huis van mijn grootouders is afgebroken, daar staat nu een bank. Onbegrijpelijk."

medialaan

VTM

Cathérine Moerkerke is al dertien jaar verbonden aan de VTM-nieuwsdienst. Ooit begon ze haar mediacarrière op de redactie van Qmusic. Daar las ze de nieuwsberichten in voor ze werd gecast voor 'VTM Nieuws'.

Het was Dany Verstraeten die haar aanspoorde om de screentest te doen. Nadien presenteerde ze het 'Nieuws' en 'Telefacts' en nu maakt ze reportages. Luk Alloo maakt met haar een trip down memory lane.

medialaan