Cate Blanchett leeft in luxe, maar haar broer is straatarm

Cate Blanchett heeft het veel beter dan haar broer.
Kameraki Cate Blanchett heeft het veel beter dan haar broer.
Terwijl Hollywood-ster Cate Blanchett (50) zich omgeeft met alle luxe en haar tijd verdeelt over haar miljoenenvilla in Los Angeles en een magnifiek herenhuis in Londen, leeft haar broer Robert (51) in armoede. 

“Ja, Robert heeft het erg zwaar”, zeggen zijn buren in Melbourne. “Hij is mindervalide en kan amper stappen. Hij leeft van een uitkering en woont in een klein appartementje in een verkrot gebouw. Zijn woonst is wellicht kleiner dan het rommelhok in de villa van zijn beroemde zus. Het is haast niet te geloven dat hij de broer is van Cate Blanchett. Wanneer we Robert vragen waarom zijn zus hem niet helpt (ze bezit een vermogen van liefst 84 miljoen euro, nvdr), haalt hij zijn schouders op. Er moet iets grondig fout gelopen zijn tussen hen.”

Hoe broer en zus van elkaar vervreemd zijn geraakt, is een mysterie. Tijdens hun jeugd in Australië waren ze heel close. Robert was vaak het mikpunt van pesterijen. Cate nam hem dan in bescherming. En ook in het begin van haar car­rière zag je hen nog vaak samen. Maar dat is dus al vele jaren geleden.

Cate wil niets kwijt over de band met haar broer. “We hebben elk ons eigen leven en dat houden we zo”, is haar korte commentaar. Insiders vermoeden dat Robert iets te veel van zijn zus wilde profiteren, en haar zo heeft weggedreven. “Toen zij een absolute wereldster werd dankzij films als ‘Lord of the Rings’ en ‘Elizabeth’, dacht Robert dat hij de jackpot gewonnen had”, klinkt het. “In die periode heeft hij zijn werk opgezegd.”

Vond Cate het niet kunnen dat haar broer financiële steun van haar verwachtte? Hebben ze daarover ruzie gehad? Vermoedelijk wel. Maar de precieze toedracht van deze trieste situatie blijft voorlopig onbekend. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony van der Borght

  Wat kun je daarop zeggen het is niet slim van u werk op te zeggen..

 • Mateo Buysse

  Als hij echt zomaar zijn werk heeft opgezegd denkende dat hij rijk was...tja...niet echt onbegrijpelijk

 • Edwige Spiegel

  Barbara Schotte, waarom zou uw zus een broek in de H & M kopen, als ze er zich bv. één van Chanel of Ralph Lauren kan permitteren, leg me dat eens uit? Precies toch ook wat jaloers ..... Niemand is financieel verantwoordelijk voor broers of zussen.

 • Caroline Bex

  Een zus heeft geen enkele financiële verplichting ten opzichte van haar broer. Je moet zelf iets van je leven maken en niet leven op de kap van iemand anders...

 • Ivo Vandeneynde

  Je bent niet verantwoordelijk voor je broer, zus, ouders etc hun leven. Als jij, door welke reden dan ook, veel geld verdient, is het toch niet vanzelfsprekend dat je je naasten gewoon onderhoudt? Een extraatje hier en daar wil ik geloven, maar verder? En wat er tussen hen gebeurd is, is hun zaak. Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal.