Carice van Houten noemt fans ‘Game of Thrones’ “ondankbaar”

Carice van Houten als Melisandre in ‘Game of Thrones’.
hbo Carice van Houten als Melisandre in ‘Game of Thrones’.
Actrice Carice van Houten (43) heeft zich een jaar na het einde van ‘Game of Thrones’ uitgelaten over de negatieve reacties die op het slot volgden. Ze noemt de fans die klaagden in een interview met Insider ondankbaar. “Dat extremisme, dat is eng!”

Let op: dit bericht bevat spoilers.

“Ik vond de willekeur en onhandigheid waarmee de koning werd gekozen geweldig", vertelt Carice over het slot. “Daarom was ik ook fan van het eerste seizoen. De man die eindelijk koning was (Robert Baratheon), wilde helemaal geen koning zijn. We kregen al meteen een les: waarom streef je naar een soort macht als je daar niet gelukkig van wordt?”

Gevraagd naar de kritiek op het einde, noemt ze fans ‘een beetje ondankbaar'. “Het feit dat sommige mensen teleurgesteld waren, was omdat alles daarvoor zo goed was. We hebben de fans een geweldige tijd gegeven en dan zijn ze teleurgesteld, omdat niet afloopt zoals ze hadden verwacht. Natuurlijk krijgen we kritiek, maar ik dacht dat dat ermee te maken had, dat het zo'n goede serie was.”

Als de fans de schrijvers zouden kennen en weten hoe geweldig die zijn, dan weten ze dat David en Dan dit niet verdienen

Carice van Houten

De petitie die werd gestart om de schrijvers David Benioff en Dan Weiss te vervangen en een nieuwe einde te laten maken door nieuwe schrijvers, schiet bij Carice helemaal in het verkeerde keelgat. Ze stelt dat de makers van de petitie geen fans meer genoemd kunnen worden. “Dat is extremisme, dat is eng. Als ze de schrijvers zouden kennen en weten hoe geweldig die zijn, dan weten ze dat David en Dan dit niet verdienen.”

Lees ook: 

Carice van Houten stelt haar naaktscènes in ‘Game Of Thrones’ in vraag: “Was dat wel normaal?”

Nederlandse actrice Carice van Houten mag een Emmy uitreiken

‘Game Of Thrones’-actrice Carice Van Houten verblijft momenteel in het hotel van Hans Otten
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ivan de ridder

    Herschrijven en opnieuw verfilmen heeft geen enkel nut, de meeste acteurs zijn overigens met andere zaken bezig. Maar je kunt op zijn minst zeggen dat het laatste seizoen nogal knullig was. Dat is met name omdat de serie de boeken ingehaald had. Verscheidene belangrijke karakterevoluties werden gewoonweg van tafel gesmeten om er snel een einde aan te maken.

  • Maartje Nieuwboter

    Mja, het gaat er ook niet om dat het einde slecht was. Je weet als kijker dat het einde misschien wel anders zal zijn dan wat jij hoopt. Hetgeen waar de kritiek vooral over ging was dat het snelsnel afgehaspeld werd. De gebeurtenissen in dat laatste seizoen, daar vulde men voorheen 5 volwaardige seizoenen mee, met een rijke opbouw en uitgediepte verhaallijnen. Het laatste seizoen was oppervlakkigheid troef.