Burenvete loopt uit de hand: Robbie Williams treitert Jimmy Page met... luide muziek uit jaren 70

Robbie Williams heeft het aan de stok met Jimmy Page.
Photo News/AFP Robbie Williams heeft het aan de stok met Jimmy Page.
Een vete tussen popster Robbie Williams en Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page loopt langzaam maar zeker uit de hand. Williams zou zijn buurman Page lastigvallen met luide muziek van concurrent Black Sabbath uit de seventies

De twee mannen hebben het met elkaar aan de stok omdat Williams verbouwingen wil uitvoeren aan zijn huis in Londen. Hij wil namelijk een kelder graven om daar een zwembad te plaatsen. Robbie kreeg voorwaardelijke toestemming om op het terrein te bouwen, maar Page vreest dat de graafwerken zijn landgoed schade zullen berokkenen, met name aan zijn huis dat uit 1875 stamt en beschermd is als erfgoed. 

Verkleden

Toen er bij het stadsbestuur een klachtenbrief in de bus viel, wist Williams meteen wie de boosdoener was. Sindsdien treitert hij zijn buurman door zo luid mogelijk muziek van Black Sabbath, Pink Floyd en Deep Purple te draaien. 

Ondertussen klagen de rest van zijn buren over de geluidsoverlast. Buurtbewoners getuigen ook dat Robbie rondliep in een pruik en met een kussen onder zijn shirt, om zich te verkleden als Robert Plant, de frontman van Led Zeppelin. “Het is belachelijk aan het worden”, klinkt het. “Ronduit beschamend, eigenlijk.” 

Nonsens

Een woordvoerder van Williams wil niet uitgebreid reageren, maar beweert wel dat de verhalen pure “nonsens” zijn. Experts zullen nu onderzoeken of de zanger veilig aan zijn werken kan beginnen en of de trillingen geen schade zullen berokkenen aan andere panden, waaronder dat van Page. Als de verbouwingen mogen doorgaan, zal men Williams waarschijnlijk om een waarborg vragen, die hij niet zal terugzien als hij brokken maakt. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves François

  Robbie Williams is een klein kind, had een tijd terug ook een serieuze ruzie met Liam Gallagher van Oasis .... heeft het nogal hoog op .... hoogmoed voor de val?

 • Gerard Veekens

  Robbie Williams muziek maken? Mmmmmm. Gewoon een bedacht concept. Wel een showman, dat wel maar muziek? Jimmy is en blijft natuurlijk een gitaargod.

 • Danny Gijs

  De muziek die hij draait en de mens Page hebben ooit in hun leven muziek gemaakt. Kan ik moeilijk zeggen van RW en zijn Take That vrienden. Meestal halen ze de mosterd bij de groepen die hij nu draait. Page zal nog wel ergens een buitenverblijf hebben waar hij geen last heeft van simpele Robbie.

 • Peter Besemer

  Muziek van Pink Floyd geen straf om naar te luisteren!!