BTS gaat online Koreaanse lessen geven om verveling tegen te gaan

De Zuid-Koreaanse popgroep BTS.
EPA De Zuid-Koreaanse popgroep BTS.
De Zuid-Koreaanse popgroep BTS, die ook in ons land erg populair is, gaat fans Koreaans leren. Via de sociale media-app Weverse zendt de groep vanaf dinsdag dertig lessen uit. De afleveringen zijn gemaakt om “fans van over de hele wereld op een makkelijke en leuke manier de muziek van BTS te laten begrijpen”.

Hoewel de lessen een goed tijdverdrijf zijn tijdens thuisisolatie, ontstond het idee al voor de uitbraak van het coronavirus, toen fans vroegen om Engelse ondertiteling bij de BTS-nummers. In de serie lessen wordt materiaal uit de realityshow van de band, Run BTS!, hergebruikt. Elke aflevering duurt drie minuten en behandelt eenvoudige Koreaanse grammatica en uitdrukkingen.

Ook plaatste BTS maandag een video waarin ze de zorgmedewerkers in Korea bedankten voor het bestrijden van de coronapandemie en fans oproepen om thuis te blijven. In Zuid-Korea zijn bijna 9000 mensen besmet met het virus, en meer dan honderd mensen overleden eraan.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    mooi initiatief. Zou men hier ook terug kunnen doen : Vroeger was er bij ons in de namiddag "de schooltelevisie" en's avonds waren er allerlei taallessen.