Britse rapper gaat compleet door het lint tijdens awardshow en gaat toeschouwers te lijf

Twitter
De Britse rapper Slowthai (25) zit in het oog van de storm nadat hij compleet door het lint ging tijdens de NME Awards. De rapper had net de ‘Held van het jaar’-prijs in handen gekregen, toen iemand uit het publiek hem iets toeriep. Volgens de BBC deed dat de stoppen doorslaan van de rapper, waarna hij onder meer zijn microfoon en een glas in het publiek gooide.

Slowthai, de artiestennaam van Tyron Kaymone Frampton, heeft tijdens de NME Awards geen goede beurt gemaakt. Voor zijn uitbarsting maakte hij het de presentatrice - de Canadese comédienne Katherine Ryan - al erg ongemakkelijk met zijn opmerkingen. De muzikant vroeg de gastvrouw om zijn eau de cologne te ruiken en sloeg zijn armen om haar heen. Voordat Slowthai het podium afliep, zei hij tegen Ryan: “Als je vanavond wat wil doen, moet je me komen opzoeken.”

Pas later liep het helemaal uit de hand: toen een fan iets riep naar de rapper, sprong hij in de menigte om de toeschouwer gewelddadig te confronteren. Tijdens de woordenwisseling gooide Slowthai onder meer zijn microfoon in de menigte, net als een glas champagne. Slowthai, die de toeschouwer ook dreigde in elkaar te slaan, moest uiteindelijk onder controle worden gehouden door verschillende veiligheidsagenten. 

De rapper won overigens een prijs voor zijn nummer ‘Deal Wiv It’, dat hij maakte met Mura Masa. Ook Taylor Swift, Lana del Rey en Billie Eilish vielen in de prijzen tijdens de NME Awards.

Bekijk hieronder de beelden van het incident: 
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kris D'hooghe

  Rappers stellen niets voor

 • Lindsey Clauw

  Mooi rolmodel voor de jeugd

 • Jens van den Broeck

  Haha geweldig, gabbertje met z'n sigaretje. Je zal maar een award krijgen voor domste clown en dan nog in je trainingspakje naar buiten worden gedragen, wat een loser.

 • marnick dedier

  veel verstand hebben die rappers niet, geen enkele, laat staan dat ze manieren hebben

 • Patrick Verbelen

  Het is al langer geweten dat bij het uitdelen van het verstand, de meeste rappers afwezig waren, dat zie je en hoor je.