Brexitvluchteling Colin Firth krijgt Italiaanse nationaliteit

De Brits-Italiaanse acteur Colin Firth op de première van 'Kingsman: The Secret Service'.
epa De Brits-Italiaanse acteur Colin Firth op de première van 'Kingsman: The Secret Service'.
De Britse acteur Colin Firth heeft de Italiaanse nationaliteit gekregen. Dat heeft het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. Firth, die als acteur vaak de Britse gentleman speelt, is al twintig jaar getrouwd met de Italiaanse regisseuse en producente Livia Giuggioli.

De ster uit films als Bridget Jones's Diary, Love Actually en The King's Speech, had eerder al aangekondigd dat hij de Italiaanse nationaliteit zou gaan aannemen als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zou stappen. Nadat een nipte meerderheid van de Britten bij het referendum voor een brexit had gekozen, diende Firth een aanvraag in voor het verkrijgen van de Italiaanse nationaliteit. Deze is nu gehonoreerd.

Overigens is Firth ook nog steeds Brit. Italië is een land dat zijn burgers toestaat om twee paspoorten te hebben. De acteur is momenteel te zien in Kingsman: The Golden Circle, het vervolg op hitfilm Kingsman: The Secret Service. Firth speelt hierin een Britse geheim agent die de wereld moet redden van de psychopathische maffiabaas Poppy (Julianne Moore). De film trok de afgelopen dagen in de Nederlandse bioscopen volle zalen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Taeldeman

    De juiste keuze. Die Engelsen lopen de afgrond in !

  • venus delta

    Bang van Brexit? Zo dom als hij knap is dus. Van een schoein taloeir kunde ni eite.