Brad Pitt had alcoholprobleem: "Er was geen dag dat ik niet zoop"

REUTERS
Brad Pitt houdt zichzelf verantwoordelijk voor het mislukken van zijn huwelijk met Angelina Jolie. In zijn eerste interview sinds de scheiding geeft de 53-jarige acteur toe dat hij te veel alcohol dronk.

"Sinds ik van school ben, kon ik me geen dag herinneren dat ik niet aan het zuipen was of een joint rookte. Toen ik een gezin stichtte, stopte ik met alles, behalve met drank", zegt Brad in een interview met mannenmagazine GQ. Het afgelopen jaar werd hij alcoholist. "Ik dronk veel te veel. Het werd echt een probleem", verklaart de acteur. Op dit moment heeft Brad de drank vervangen door sapjes en water en heeft hij nu naar eigen zeggen de 'schoonste urine' van Los Angeles. (Lees hieronder verder)

Te druk
In het interview komt Angelina niet ter sprake, maar Brad vertelt wel dat hij soms eenzaam is en dat zijn rol als vader compleet veranderd is, nu zijn kinderen niet altijd meer bij hem zijn. De superster wil nu meer voor hen betekenen. "Altijd als ik het te druk had, hoorde ik ze niet. Dat moet veranderen."

Therapie
Volgens Brad is zijn probleem ook dat hij vaak de verkeerde dingen zegt op het verkeerde moment. "Ik probeer om mezelf te verbeteren en ben daarvoor in behandeling", aldus de acteur. "Ik heb twee therapeuten versleten voordat ik de juiste tegenkwam."

Angelina Jolie en Brad Pitt maakten eind september bekend dat ze na ruim twee jaar huwelijk uit elkaar gingen. Het populaire koppel had al sinds 2004 een relatie. Samen hebben ze zes kinderen.