Bono en The Edge zingen in Dublin op straat voor daklozen

The Edge (links) en Bono tijdens het optreden voor daklozen op Grafton Street in Dublin.
AP The Edge (links) en Bono tijdens het optreden voor daklozen op Grafton Street in Dublin.
U2-zanger Bono en zijn bandmaat The Edge hebben op kerstavond in Dublin samen met een reeks andere Ierse muzikanten een straatoptreden verzorgd voor de daklozen in Ierland.

Voor het Gaiety theater op Grafton Street in de Ierse hoofdstad was een provisorisch podium gebouwd waar de leden van U2 het publiek trakteerden op het nummer ‘Love is bigger than anything in its way’ van hun album ‘Songs of Experience’ maar ook twee kerstklassiekers - ‘O Holy Night’ en ‘O Night Divine’ - ten gehore gaven. 

Dat werd later gevolgd door een singalong met Ierse collega-artiesten waarbij het lied ‘Christmas (Baby Please Come Home)’ werd gezonden, een rocknummer dat oorspronkelijk werd vertolkt door Darlene Love in 1963. 

Liefdadigheidsinstelling

Het evenement werd georganiseerd ten behoeve van de Simon Community, een liefdadigheidsinstelling die daklozen helpt. Bono trad voor de zevende keer op bij het jaarlijkse straatconcert, maar het was drie jaar geleden dat hij voor het laatst acte de présence gaf.

“Als de pet rondgaat, vul ze dan met zilver, vul ze met hoop, het is het jaargetijde van de hoop”, zo drong Bono aan om toch vooral gul te geven voor het goede doel. 

Hoogtepunt

Een ander hoogtepunt van de ‘show’ was het optreden van de dakloze Philip, die door Simon Community wordt geholpen en begeleid door organisator Glen Hansard op gitaar een prachtige versie van George Michaels ‘Faith’ vertolkte.

In Dublin leven ongeveer tienduizend mensen op straat, onder wie bijna vierduizend kinderen. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Sartet

  Knap van die mensen . U2

 • Steven Oostrozebeke

  Dat is echt super

 • Nele Vanermen

  U2 is een van de groepen dat het meeste geeft. Zo verkopen ze steeds enkele tientallen plaatsen op hun concerten waarvan al het geld naar organisaties gaat. Dit doen ze ook om bekendheid te geven aan het probleem. U2 betekent veel voor Dublin en omgekeerd.

 • Rik Cool

  Wauwwww ! Super !

 • Ibn Marouf

  Ze zouden beter discreet iets substantieels doen voor de daklozen. Echte showmannen!