Boegbeeld #MeToo-beweging erkent toch seks te hebben gehad met minderjarige acteur: "Hij besprong me en ik bevroor"

De Italiaanse actrice Asia Argento (rechts), één van de eerste en luidste stemmen van de #MeToo-beweging, heeft toegegeven seks te hebben gehad met mede-acteur Jimmy Bennett (links) toen die nog minderjarig was. Dat was in 2013.
AFP De Italiaanse actrice Asia Argento (rechts), één van de eerste en luidste stemmen van de #MeToo-beweging, heeft toegegeven seks te hebben gehad met mede-acteur Jimmy Bennett (links) toen die nog minderjarig was. Dat was in 2013.
De Italiaanse actrice Asia Argento, één van de eerste en luidste stemmen van de #MeToo-beweging, heeft toegegeven seks te hebben gehad met mede-acteur Jimmy Bennett toen die nog minderjarig was. De intussen 43-jarige actrice zegt nu medelijden te hebben met "deze verloren ziel".

De New York Times berichtte vorige maand al dat de actrice Bennett had betaald om de zaak te schikken. Argento bevestigde toen de betaling, maar volgens haar had die te maken met financiële problemen van de acteur. Ze ontkende eerst seksuele betrekkingen met hem te hebben gehad.

Op de Italiaanse zender La7 geeft ze nu toch toe dat er seks is geweest tussen beiden. De feiten speelden zich af in 2013, toen de acteur zeventien jaar was. De twee hadden afgesproken voor een auditie in een hotel in Los Angeles omdat Bennett haar had gevraagd om te oefenen met een scriptDe Italiaanse, die op dat moment 37 was, dacht dat Bennett meerderjarig was en was verrast toen de jongen, die toen hij zeven jaar was haar zoon speelde in een film, haar besprong. "Hij begon me te kussen en aan te raken, niet zoals een kind bij zijn moeder, maar zoals een jongen met gierende hormonen", aldus Argento, die het typeert als een "traumatische gebeurtenis". "Ik bevroor compleet. Hij deed zijn ding, gebruikte geen condoom. Het duurde niet meer dan twee minuten. Toen ik later vroeg waarom hij het had gedaan, zei hij dat ik altijd een seksuele fantasie voor hem was." De maanden nadien zou Bennett haar via Snapchat video's hebben gestuurd waarin hij naakt te zien was en masturbeerde.

Argento haalt nu zwaar uit naar Bennett, die eerder stelde dat hij misbruikt was door Argento. "Zijn uitlatingen maakten me een beetje kwaad, maar bovenal voel ik medelijden met hem (...) Bennett is een kind dat er niet in slaagde zijn carrière voort te zetten en is daarom een verloren ziel." Ze verwijt hem ook haar te chanteren.

Na de onthullingen door de New York Times werd Argento uit de Italiaanse versie van X Factor verwijderd.

De Italiaanse actrice Asia Argento (rechtsvoor), één van de eerste en luidste stemmen van de #MeToo-beweging, heeft toegegeven seks te hebben gehad met mede-acteur Jimmy Bennett (groot in beeld achter) toen die nog minderjarig was.
AP De Italiaanse actrice Asia Argento (rechtsvoor), één van de eerste en luidste stemmen van de #MeToo-beweging, heeft toegegeven seks te hebben gehad met mede-acteur Jimmy Bennett (groot in beeld achter) toen die nog minderjarig was.
Asia Argento tijdens het Italiaanse programma 'Non e l'Arena', waar de actrice nu toch toegeeft dat er seks is geweest tussen beiden. De feiten speelden zich af in 2013, toen de acteur zeventien jaar was.
EPA Asia Argento tijdens het Italiaanse programma 'Non e l'Arena', waar de actrice nu toch toegeeft dat er seks is geweest tussen beiden. De feiten speelden zich af in 2013, toen de acteur zeventien jaar was.159 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Mertens

  Ietwat méér controles bij dergelijke overjaarse en veelal anonieme beschuldigingen zou echt wel mogen...zeker alvorens de fantasie van de media er op los te laten.

 • raymond van der craen

  Aan de schandpaal met haar en een voorbeeldige straf geven. Hoe geloofwaardig is dat me too gedoe. Die hele beweging was al niet erg geloofwaardig als je na 30 jaar pas klacht indient tegen iemand.

 • chris Daems

  is dat dan ook niet kinderverkrachting en pedofelie ? denk het wel sex met minderjarigen goedspreken ? triestige perverse wereld

 • Sebastian Peeters

  Vrouwen hebben de macht om de machtigste mannen te laten vallen door in de slachtofferrol te kruipen en een verhaaltje te verzinnen met krokodillentranen. Door dergelijk random metoo misbruik aan te klagen is de ganse beweging onbetrouwbaar te verklaren.

 • marc De Maeseneire

  De betrokken vrouw ziet er echt niet zo bevroren uit. Ze mogen echt stopen met hun gezever hoor. Hoe belachelijk komt dat allemaal over zeg.