Boef niet meer welkom op Nederlands festival én verbannen van jongerenvakanties

Rapper Boef
ANP Kippa Rapper Boef
Festival Muze Misse, dat al sinds 2007 jaarlijks plaatsvindt in het Brabantse Oss, zal niet meer samenwerken met rapper Boef. De aanleiding zijn de grove uitspraken die Boef zich eerder deze week liet ontsnappen. Hij noemde drie behulpzame vrouwen namelijk hoeren, en verdedigde later die uitspraak in een video. 

"Wij nemen afstand van zijn uitspraken", schrijft de organisatie van het muziekfestival op Facebook. Ze betreurt het de veelal jonge fans van Boef te moeten teleurstellen. Er wordt gezocht naar een passend alternatief.

De reacties op de beslissing zijn uiterst positief. Sommige festivalgangers overwegen het zelfs om sponsor te worden, om hun dank te uiten. 

Ook reisbureau Corendon zegt de samenwerking met Boef op. Boef zou komende zomer op diverse vakantiebestemmingen van GOfun (het jongerenmerk van Corendon) optreden, maar die optredens gaan niet door. ,"Na een gesprek met Boef en zijn management hebben we in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking tussen rapper Boef en GOfun te beëindigen", meldt de organisatie van jongerenreizen. "Vanwege de recente uitspraken van Boef lijkt het beide partijen beter om de samenwerking te staken." GOfun organiseert partyvakanties naar bestemmingen als Chersonissos in Griekenland, Sunny Beach in Bulgarije en Lloret de Mar in Spanje.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Geeraert

  Wat doet die boef in de vroege morgen als dronken man met veel centjes in een discotheek...En onze leuke meiden uitschelden...geen pardon stp

 • Peter Gijselaar

  Nu de grens nog over zetten.

 • Anna Lobjanidze

  En al die andere (wereld beroemde) rappers die rappen over vrouwen en hen hoeren noemen ?!(b*tches, ho's)(mijn excuses voor het taalgebruik) moet men hen dan ook niet boycotten? Ik spreek Boef z'n gedrag ABSOLUUT niet goed maar je moet de man ook niet lynchen e.. begint weer zo overdreven te worden als heel die #metoo circus

 • Fons Billen

  die kan terecht een toontje lager zingen , alle als da zingen is !

 • Dick DECOCK

  Vanwaar plots die verontwaardiging er gingen hem al velen voor waar niet op gereageerd werd.