Boardwalk Empire-ster: "Harvey Weinstein heeft me twee keer verkracht"

Actrice Paz de la Huerta beweeert twee keer door Harvey Weinstein verkracht te zijn.
AFP Actrice Paz de la Huerta beweeert twee keer door Harvey Weinstein verkracht te zijn.
Actrice Paz de la Huerta is twee keer verkracht door Harvey Weinstein. Dat stelde de vrouw, die onder meer in de serie Boardwalk Empire meespeelde vandaag in een interview met Vanity Fair.

Beide voorvallen zouden hebben plaatsgevonden in 2010. De studiobaas bood haar na een feestje een lift aan naar haar appartement in New York. De twee zouden nog een drankje hebben gedaan bij de actrice thuis, waarna de producent haar jurk uittrok en zich aan haar opdrong.

Dronken
Later dat jaar dook Weinstein volgens De La Huerta op in de lobby van haar appartementencomplex. Ze zijn daarop in haar woning beland waar volgens de actrice opnieuw misbruik plaatsvond. Ze beweert bij dit voorval te dronken te zijn geweest om toestemming te geven voor seks.

Onderzoek
De politie van New York heeft aangegeven een onderzoek te starten naar de vermeende verkrachting. Het korps heeft al zaken lopen naar aanleiding van eerdere beschuldigingen aan het adres van Weinstein, die inmiddels door meer dan 50 vrouwen beticht wordt van seksuele intimidatie, aanranding of verkrachting.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc werbrouck

  Eerst de carrière en daarna de spijt(?)

 • Jef Lois

  Wie hecht nu aan dergelijke vrouwen nog enig geloof? Zijn er dan in de filmwereld dan wel vrouwen die niet verkracht zijn? En waarom nooit eerder naar de politie gestapt? Of hebben ze toen toch gekozen voor het geld en een rol wel dan zijn het voor mij prostituees.

 • Frank Slaets

  Ok. Wat moet ik hiervan maken ?

 • andre poelmans

  Il laat een verkrachter thuis niet binnen tenzij je het graag hebt ! Zeker niet als die persoon je als een gepakt heeft. Wat een zever jongens

 • Clement Asselman

  Te zat om toestemming te geven... Stop die hysterie!