Bo Van Spilbeeck is wereldnieuws: "Soms trok ik de stad in als vrouw, toen mijn geheim nog niet bekend was"

Medialaan - rv
Boudewijn Van Spilbeeck besloot om vanaf deze week door het leven te gaan als Bo. Dat zorgde voor een hoop positieve reacties in België, maar het liet ook de rest van de wereld niet koud. 

Niet alleen in Vlaanderen en Wallonië zijn in de ban van Bo. Zo schoof de journaliste donderdagavond aan bij Matthijs Van Nieuwkerk in 'De Wereld Draait Door', want ook in Nederland wil men alles weten over haar geslachtsverandering. 

"Soms trok ik de stad in als vrouw, toen mijn geheim nog niet bekend was", vertelt ze daar. "Ik had daar nood aan. Ik wilde me even vrouw kunnen voelen. Ik ben nooit herkend, ook niet toen ik als vrouw naast Cathérine Moerkerke op het terras zat. Iedereen kwam háár altijd feliciteren met haar programma, maar niemand had door wie ik was. Of toch wel, één keer. Een vrouw in een boetiek waar ik vaak kwam - en die mij alleen kende als vrouw - herkende mij aan mijn stem. Ze had een reportage van mij op de tv gehoord, en ze wist meteen dat ik het was. Toen ze zich omdraaide naar het scherm, zag ze echter een man in plaats van een vrouw." 

Er zapten zo'n 1,4 miljoen Nederlandse kijkers naar 'De Wereld Draait Door' om het verhaal van Bo te horen. Daarmee was de Matthijs van Nieuwkerk-show de nummer drie van de Nederlandse tv-avond. 

Niet alleen in Wallonië  en Duitstalige-Belgische media, maar ook in Nederland,  Frankrijk en Turkije werd er volop geschreven over de Vlaamse journaliste en het voorbeeld dat ze vormt voor andere mensen die met dezelfde gevoelens worstelen. 

Bo Van Spilbeeck
VTM Bo Van Spilbeeck
Verschillende Turkse media schrijven over de geslachtsverandering.
rv Verschillende Turkse media schrijven over de geslachtsverandering.
Ook de Franse krant 'Le Monde' schrijft over Bo Van Spilbeeck.
Le Monde Ook de Franse krant 'Le Monde' schrijft over Bo Van Spilbeeck.
Bo Van Spilbeeck is groot nieuws. - RTL
nieuws Bo Van Spilbeeck is groot nieuws. - RTL
Bo Van Spilbeeck staat de Franstalige openbare omroep RTBF te woord.
nieuws Bo Van Spilbeeck staat de Franstalige openbare omroep RTBF te woord.
Het nieuws op de Belgische Duitstalige nieuwssite BRF.
nieuws Het nieuws op de Belgische Duitstalige nieuwssite BRF.100 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • valere vermeulen

  We weten al dat hij vrouw wil zijn, kunt nu ophouden met dat onnozel gedoe. Ieder zijn meug maar laat een ander er met gerust. simpelaars

 • Johan Vercarre

  Het Romeinse Rijk is hier ook eens aan ten onder gegaan.

 • Peter Van de Velde

  Verwachten ze nu echt een staande ovatie? Heb helemaal niets tegen holebi, maar dit is nog een ander paar mouwen. En dan nog, hou het dan voor jezelf ,waarom dit wereldwijd uitbazuinen! Ik mag er niet aan denken ooit een Petra te worden.

 • Didier VandeVyver

  chromosomaal blijft hij een vent

 • Jan Van den Bergh

  Wat gaan we nog allemaal meemaken op deze gekke aardbol .