Blink-182 drummer over zijn drugsverslaving: "Depressie en schuldgevoelens"

Getty Images for MTV
Travis Barker was vroeger verslaafd aan drugs en pijnstillers, maar die periode is al een hele tijd voorbij. De 41-jarige drummer van de rockband Blink-182 raakte in 2008 verslaafd na het overleven van een vliegramp waarbij hij zware brandwonden opliep.

Tijdens het Amerikaanse televisieprogramma 'The Doctors' vertelde Barker vandaag openhartig over de vliegramp en zijn herstel. "Ik gebruikte voor het ongeluk al regelmatig recreatief drugs, omdat ik écht wilde leven als een rockster", zei Barker die tweede- en derdegraads brandwonden opliep bij het ongeluk met een privévliegtuig in 2008.

Overdosis
Twee vrienden kwamen om het leven. Adam Goldstein beter bekend als DJ AM -die de ramp ook overleefde- werd in 2009 dood teruggevonden in zijn appartement in New York. Hij overleed aan een overdosis drugs en medicijnen.

Depressie
Barker raakte vervolgens depressief en had last van schuldgevoelens. "Artsen vertelden me dat ik de rest van mijn leven verslaafd zou blijven aan medicijnen als ik niet zou afkicken. Dan zou ik nooit meer drummen en hardlopen. Toen heb ik de knop omgezet", aldus Barker.

Bekijk hieronder het fragment uit 'The Doctors'.