BINNENKIJKEN. Sean Connery neemt voor 30 miljoen euro afscheid van zijn favoriete villa

Knight Frank - Fotomontage HLN
Sean Connery (89) neemt afscheid van één van z’n favoriete plekjes. De Schotse acteur, die eeuwige roem vergaarde met zeven James Bond-films, verkoopt zijn villa Le Roc Fleuri in de buurt van Nice aan de Côte d’Azur. Sean kocht de belle-époquevilla halfweg de jaren 70 als een huwelijkscadeau voor zijn tweede vrouw, kunstenares Micheline Roquebrune (91).
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het koppel beleefde mooie tijden in Le Roc Fleuri. Tot enkele jaren geleden gingen Sean en Micheline er enkele weken per jaar van de lente- of zomerzon genieten. Ook tijdens het jaarlijkse Festival van Cannes verbleven ze er vaak. Sean had daar dan ook dikwijls heel wat vrienden uit de filmwereld te gast. Mikael Zwaans van Knight Frank Cap Ferrat, het immobiliënkantoor dat het schitterende huis op de markt brengt, spreekt van een unieke kans voor (héél rijke) mensen die op zoek zijn naar een optrekje aan de Côte d’Azur: “Huizen als dit komen niet vaak op de markt. Misschien eens om de vijftien jaar”, zegt hij. 

“De prijs is niet min, 30 miljoen euro lijkt veel. Maar voor de topkwaliteit die je krijgt, is dat eigenlijk niet zo duur. Het huis dateert van 1928, maar werd al enkele keren piekfijn gerenoveerd zonder aan de originele charme te raken. Tien jaar geleden nog liet Sean het een laatste keer opknappen. De villa beschikt over alle mogelijke luxe én biedt een uniek uitzicht op Nice en de Middellandse Zee. In een wip sta je in Nice, maar ook in andere prachtige locaties als Monaco, Cannes, Saint-Jean-Cap-Ferrat en Saint-Paul-de-Vence.”

(lees verder onder de foto’s)

Knight Frank
Knight Frank
Knight Frank

Onheilspellend teken

“Het huis heeft geschiedkundige waarde”, gaat het verkooppraatje verder. “Niet alleen omdat het eigendom is van Sean Connery. Ook omdat er in deze woning opnames plaatsvonden van een James Bond-film: ‘Never Say Never Again’ uit 1983. De laatste film waarin Sean 007 speelde.”

Dat Sean Connery de villa te koop aanbiedt, is een onheilspellend teken. “Het gaat niet goed met hem. Hij is stilaan afscheid aan het nemen van het leven”, zeggen bronnen in Londen. “Sean is ziek en verblijft tegenwoordig vaker in een privékliniek dan thuis. In Nice kwam hij de laatste jaren niet meer. Daarom verkoopt hij het huis nu. Hij raakt daar toch niet meer. Met spijt in het hart, hoor. Want Sean heeft heel mooie herinneringen aan zijn prestigieuze villa. Hij noemde het zelf zijn Gatsby-huis.”

Knight Frank
Knight Frank
Knight Frank

‘Great Gatsby’-vibes

Le Roc Fleuri deed de wereldster denken aan het huis van ‘The Great Gatsby’ uit het gelijknamige boek en de film met Leonardo DiCaprio. “En hij genoot van de luxe die hij daar ter beschikking had.” Sean Connery heeft ook nog huizen in Schotland, Marbella, de Bahama’s en Los Angeles. Dat hij Le Roc Fleuri alvast verkoopt, voorspelt volgens veel vrienden en bewonderaars dus niet veel goeds.

“Het moet nu heel slecht met hem gaan”, klinkt het in een Britse krant. “Hij zou zijn huizen niet verkopen als hij nog de levenslust had om ernaartoe te gaan. Vermoedelijk zullen zijn andere villa’s buiten Groot-Brittannië ook te koop worden aangeboden. De man die tot voorbij zijn zeventigste verjaardag als een vrouwenmagneet werd aanzien, is nog slechts een schim van zichzelf. Sean en Micheline treden amper nog in de openbaarheid. Hij is een echte Hollywoodlegende. Miljoenen mannen droomden ervan om hem te zijn. Maar nu... Het is tragisch, maar het is niet anders.”

Knight Frank
Knight Frank
Knight Frank

LEES OOK: 

Ze veroverden allemaal het hart van 007, maar waar zijn de iconische Bond-girls vandaag?’

Goede hekken maken goede buren: deze beroemdheden staan op voet van oorlog met omwonenden
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GEERT VAN MEENEN

  Topacteur.

 • Jacqueline Vermaelen

  Zo is er maar één!

 • Jonathan Beton

  Sean heeft zeer mooie filmen gemaakt

 • Angelo De vie

  1 van mijn favoriete TOP acteurs, het doet extreem pijn maar we zullen hem volgens mij niet lang meer in ons midden hebben.

 • myriam michiels

  Prachtige man en prachtig accent. Een icoon in de filmwereld.