BINNENKIJKEN. Neverland Ranch van Michael Jackson raakt niet verkocht ondanks spectaculaire prijsdaling

Michael Jackson - Neverland
fotomontage HLN Michael Jackson - Neverland
Al sinds zijn plotse overlijden in 2009, staat de Neverland Ranch van Michael Jackson stof te vergaren. Het gigantische landgoed werd aanvankelijk op de markt gezet voor 100 miljoen dollar (88,6 miljoen euro), maar kon niemand overtuigen. Tien jaar later is de prijs meer dan gehalveerd, maar blijkt de interesse nog altijd niet aangewakkerd te zijn.

Er werden al heel wat pogingen gedaan om het voormalige landgoed van Michael Jackson van de hand te doen: er werden heel wat renovaties aan de gebouwen uitgevoerd, de prijs daalde en het domein kreeg ook een nieuwe naam, Sycamore Valley Ranch, om de negatieve bijklank te doen verdwijnen. Tevergeefs.

Groot, groter, grootst

Het gigantische gebied bestrijkt zo’n 11 vierkante kilometer en werd in 1987 voor 19,5 miljoen dollar gekocht door de popster, omgerekend zo'n 17,2 miljoen euro. Wat daarna gebeurde is bekend: hij liet er een pretpark met attracties bouwen, dierentuin en zelfs een mini treinstation. De uitspattingen van MJ werden ondertussen al weggehaald van het domein, om daarmee ook de prijs te drukken. 

De prijs werd verlaagd naar 67 miljoen dollar (59,4 miljoen euro), om daarna nog eens te zakken naar 31 miljoen dollar (27,4 miljoen euro), een absoluut laagtepunt. Daarmee krijg je veel méér dan waar voor je geld voor zo’n grote oppervlakte in Californië, maar niemand lijkt zich te willen vestigen op het controversiële landgoed.

Het prominenste gebouw is natuurlijk de villa waar Michael zo'n 15 jaar heeft gewoond. Het huis, met een bewoonbare oppervlakte van 1170 vierkante meter,  telt 6 slaapkamers en 7 badkamers. Daarbij horen heel wat binnen- en buitenzwembaden, een basketbal- en tennisveld en een bioscoop met 50 zitjes. Er zijn nog twee gastenverblijven en een grote schuur. Ook het bekende treinstation staat onaangeroerd op het landgoed. Je kan genieten van de natuur aan het grote meer.

Photo News
RV
RV
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
RV
RV
RV
Photo News
Photo News
Photo News
RV
RV
RV
RV
RV
RV3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kathy Vercamer

    Prachtig. Moest ik het geld hebben, dan zou ik het ook wel zien zitten. Maar aan het onderhoud van de tuinen alleen al kruipt enorm veel geld in.

  • marc van de poel

    Moest ik een kroostrijk gezin hebben met een hele batterij bengels, ik zou niet twijfelen om dat huis te kopen. Maar we zijn maar met twee..

  • Jozef Meyers

    Goed om een B&B in te beginnen