BINNENKIJKEN. Jerry Hall & Rupert Murdoch trekken zich terug in stulpje van 13 miljoen euro

Jerry Hall en Rupert Murdoch voor hun indrukwekkende landgoed
Fotomontage HLN/WireImage-Photonews Jerry Hall en Rupert Murdoch voor hun indrukwekkende landgoed
Je bent nooit te oud om je leven een andere wending te geven. Dat bewijzen Jerry Hall (63), de ex van Mick Jagger, en haar man, mediamagnaat Rupert Murdoch (88). Zij namen hun intrek in een Engels landgoed, ver weg van alle drukte waar ze ooit zo gek op waren.

Er was een tijd dat Jerry Hall geen enkel showbizzfeestje aan zich voorbij liet gaan en maar al te graag in het middelpunt van de belangstelling stond. Die levensstijl lijkt ze de rug toe te keren. Nu het voormalige topmodel stilaan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft en ook haar echtgenoot Rupert Murdoch al lang die grens overschreden heeft, is het tijd om vooral te genieten van de rust. Om die gedachte kracht bij te zetten, kochten de geliefden Holmwood House, een achttiende-eeuws Gregoriaans optrekje in Oxfordshire, op het Engelse platteland. Aan het uitgestrekte landgoed hangt een rijke geschiedenis, want het was ooit een toevluchtsoord van enkele grote Engelse poëten. Het koppel telde maar liefst dertien miljoen euro neer voor het domein.

De Schone en het Beest

Als Jerry en Rupert in 2015 voor het eerst als koppel naar buiten komen, zijn de meningen verdeeld. Een bevlieging, zo wordt er gefluisterd. Maar ook: een wanhopige mediastunt om in de belangstelling te blijven staan. Velen geven de relatie weinig kans op slagen. Daar zit het grote leeftijdsverschil van vijfentwintig jaar uiteraard voor iets tussen. Maar er is meer: de stijfdeftige Engelse zakenman valt in niets te vergelijken met de showbizzmannen die de flamboyante Jerry tot dan bemind had. Als een van de belangrijkste mediabazen is Rupert eigenaar van enkele tabloids. In 2011 moet hij zich voor de rechtbank verantwoorden als het inmiddels opgedoekte News of The World ervan beschuldigd wordt jarenlang de telefoons van bekende sterren te hebben afgeluisterd. Dat Jerry, die zich vroeger altijd liet omringen door rock royalty, zich nu inlaat met de boeman, is voor velen onbegrijpelijk. Voor de tortelduifjes is het echter menens. Zes maanden na hun eerste date stappen ze in het huwelijksbootje. Binnenkort vieren ‘de Schone en het Beest’, zoals ze weleens genoemd worden, hun vierde huwelijksverjaardag.

Voor Rupert is het al zijn vierde huwelijk, voor Jerry strikt genomen pas haar eerste. Haar Balinese huwelijk met The Rolling Stones-frontman Mick Jagger, met wie ze 23 jaar samen was, bleek namelijk ongeldig toen ze in 1999 de scheiding aanvroeg.

Discretie vereist

Naar verluidt was Rupert meteen gek op Jerry. De reden waarom dit huwelijk succesvol is, ligt naar het schijnt ook bij Jerry. “Rupert is niet alleen al jaren op zoek naar een vrouw die zijn privéleven strikt privé kan houden, maar tegelijk ook naar een first lady, iemand die in het openbaar ondanks alles aan zijn zijde staat.” Met Jerry, die met Mick ontelbare hoogtes en laagtes meemaakte maar altijd de discretie zelve bleef, heeft hij dus de perfecte partner beet. Dat hun nieuwe huis groot genoeg moest zijn, was wel een vereiste. Het koppel heeft samen tien kinderen: zes van Rupert en vier van Jerry, uit haar relatie met Mick. Als die allemaal samen op bezoek komen, is er dus wel wat ruimte nodig. Met elf slaapkamers, evenveel badkamers, een buitenzwembad, een bibliotheek en een balletstudio zou dat geen enkel probleem mogen zijn. 

Een blik op het indrukwekkende landgoed.
Photo News Een blik op het indrukwekkende landgoed.
Jerry en Rupert hebben een eigen fitnesskamer.
Photo News Jerry en Rupert hebben een eigen fitnesskamer.
Gezelligheid troef in het bureau, waar er gewerkt kan worden bij een knisperend haardvuur.
Photo News Gezelligheid troef in het bureau, waar er gewerkt kan worden bij een knisperend haardvuur.
Aan mogelijkheden om te ontspannen is er geen gebrek.
Photo News Aan mogelijkheden om te ontspannen is er geen gebrek.
Het landgoed telt elf slaapkamers die allemaal een eigen badkamer hebben.
Photo News Het landgoed telt elf slaapkamers die allemaal een eigen badkamer hebben.
De bijkeuken zal wellicht vooral gebruikt worden door het personeel.
Photo News De bijkeuken zal wellicht vooral gebruikt worden door het personeel.
Het huis telt meerdere eetkamers, want een beetje afwisseling kan uiteraard nooit kwaad.
Photo News Het huis telt meerdere eetkamers, want een beetje afwisseling kan uiteraard nooit kwaad.
Op het terrein ook een prachtig zwembad.
Photo News Op het terrein ook een prachtig zwembad.
De woonkamer ademt luxueuze Engelse klasse uit.
Photo News De woonkamer ademt luxueuze Engelse klasse uit.
Een overdekt terras met zicht op de uitgestrekte tuin, daar wordt een mens meteen blij van.
Photo News Een overdekt terras met zicht op de uitgestrekte tuin, daar wordt een mens meteen blij van.
In de bibliotheek kan het koppel helemaal tot rust komen.
Photo News In de bibliotheek kan het koppel helemaal tot rust komen.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • karl van dyck

    Op een gegeven moment in je leven,voor sommigen tamelijk laat en voor sommigen nooit,omdat ze blind blijven, gaat een mens beseffen wat echt belangrijk is,terug naar de essentie van het leven en de natuur. Dat bepaalt je geluk. En koester het handvol mensen die je vrienden of familie kan noemen en de rest is ballast en dien je weg te gooien en te vergeten. Dit zijn de ingrediënten voor een mooi & gelukkig leven. Zie dat je uit handen blijft van de maatschappij en vooral ,, De Regels ,,

  • WILLY ZACHEL

    Niet mijn stijl mazr uiteraard wel mooi