BINNENKIJKEN. Beckhams krijgen luxe-penthouse van 24 miljoen: “Gratis en voor niks!”

David en Victoria Beckham voor hun nieuwe penthouse
Photonews/Zaha Hadid David en Victoria Beckham voor hun nieuwe penthouse
De Beckhams hebben een nieuw penthouse in Miami op de kop getikt. Eén van de knapste nieuwe woningen die op de markt komen in die immer zonnige stad in Florida. Het prijskaartje is dan ook niet min: 24 miljoen euro. Maar de Beckhams krijgen heel wat in de plaats. 

Het penthouse situeert zich op de drie bovenste verdiepingen van een gloednieuwe futuristische woontoren, ontworpen door de beroemde architecte Zaha Hadid (geen familie van modellen Bella en Gigi Hadid). Zij tekende bijvoorbeeld ook het spectaculaire Havenhuis in Antwerpen. Alle mogelijke luxe is beschikbaar én het uitzicht op Miami en de oceaan is fenomenaal. Z’n geld waard dus, vinden kenners. Maar van de prijs moeten David (45) en Victoria (46) zich niets aantrekken. Want zij krijgen deze woonst zo goed als gratis.

Het penthouse wordt hen namelijk ter beschikking gesteld door de projectontwikkelaar van het One Thousand Museum, zoals het nieuwe torengebouw officieel heet. Daar zijn nog tientallen lofts en appartementen te koop. De eigenaar van het bedrijf is een goeie vriend van David en één van de hoofdsponsors van diens nieuwe voetbalteam in Miami. De man hoopt dat al de andere units in het flatgebouw een stuk makkelijker van de hand zullen gaan als de wereldberoemde Beckhams buren zijn.

Lokvogels

David en Victoria dienen dus als lokvogels om de overige appartementen (aan prijzen van 500.000 euro tot 18 miljoen euro) zo gauw mogelijk verkocht te krijgen. “David, Posh en hun kinderen in het penthouse - het duurste appartement van de bijzondere woontoren -, dat is gewoon een keigoede reclamestunt”, weten immo-experts in Miami. “Zij zullen het juiste publiek lokken. Amerikaanse zakenlui, topvoetballers die bij David z’n team gaan spelen, Arabische sjeiks, Chinese en Russische investeerders,... Iedereen wil de buurman of buurvrouw van de Beckhams zijn. En ook als zij nadien verhuizen, zal het penthouse niets aan waarde verminderd zijn. Integendeel. Vermoedelijk kan er dan nog meer voor gevraagd worden omdat David en Victoria er hebben gewoond.”

Hypermodern

Het penthouse ziet er hoe dan ook absoluut geweldig uit. “Het is megamodern. Alles werd afgewerkt met de duurste materialen. Er zijn acht slaapkamers en evenveel badkamers, verschillende leefruimtes, een privézwembad, prachtige terrassen én een eigen helikopterplatform. In en om het gebouw mogen de Beckhams uiteraard gebruikmaken van de gemeenschappelijke faciliteiten zoals de zwembaden op het gelijkvloers, een hypermoderne gym, een wellnesscentrum en een sterrenrestaurant.”

Extra eisen

De Beckhams zouden al deze luxe helemaal gratis gekregen hebben. Máár ze hadden enkele extra wensen, waarvoor ze toch wel wat moesten betalen. Zo zal een deel van het immense penthouse omgebouwd worden tot een apart appartement waar oudste zoon Brooklyn (21) en zijn vriendin Nicola Peltz (25) hun privacy hebben. En David wilde ook twee extra staanplaatsen in de ondergrondse parkeergarage. Ze hadden er al drie, maar hij is van plan om enkele van zijn oldtimers van Engeland naar Miami te verhuizen. Hoeveel deze ‘aanpassingen’ en extra eisen de Beckhams zullen kosten, is niet bekend.

Adembenemend

Ook nog niet geweten is wanneer David, Posh en hun kroost hun intrek zullen nemen in dit fabuleuze, drie etages tellende appartement. Het gebouw is ook nog niet helemaal klaar. Voorlopig brengen de Beckhams nog al hun tijd door in hun landhuis in de Britse Cotswolds. “Maar binnenkort vertrekt David toch al naar Florida om er het voetbalseizoen van zijn team voor te bereiden”, weet een werknemer. “Vermoedelijk zal zijn gezin dan vrij gauw volgen en brengen ze deze zomer door op de stranden van Miami én op hun eigen terrassen met adembenemend uitzicht.”

Droomgebouw

Het One Thousand Museum is een absoluut prestigeproject. Het gebouw telt 62 verdiepingen en is 215 meter hoog. Niet het hoogste gebouw in Miami, maar de toren is om andere redenen indrukwekkend. “Omdat hij ‘state of the art’ is”, klinkt het bij het trotse stadsbestuur. “Dit appartementsgebouw is zo innoverend, zo luxueus en heeft zoveel voorzieningen... Andere steden als New York, Los Angeles en Las Vegas zijn gewoon jaloers.” De toren werd dus ontworpen door Zaha Hadid, een Irakese architecte die in 2016 overleed. Na haar dood nam haar assistent Chris Lepine het project over. “Maar we bleven 100% trouw aan het ontwerp. Uit respect voor Zaha, maar ook omdat het een geniaal design is. Zaha was een genie.”

Futuristisch

Zaha Hadid pootte over de hele wereld indrukwekkende gebouwen neer. Onder andere het administratieve hoofdgebouw van BMW in Leipzig, het Ordrupgaard Museum in Kopenhagen, het treinstation Afragola in Napels, het operahuis in Guangzhou, het London Aquatics Centre en het Havenhuis in Antwerpen. Verschillende van haar futuristische gebouwen wonnen prijzen. “Zaha bouwde de toekomst”, weten kenners. “Haar gebouwen zijn de standaard voor hoe de wereld er morgen zal uitzien. Ze was de da Vinci van haar tijd.”

Binnenkijken

Het nieuw penthouse van de Beckhams
1000museum.com Het nieuw penthouse van de Beckhams

De Beckhams kunnen met de helikopter naar huis vliegen. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

De woonkamer is modern en erg licht. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

Overal zijn plekjes met prachtig uitzicht. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

Ook in de badkamer is het aangenaam naar buiten kijken. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

De keuken is modern en erg ruim. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

Eten kan aan deze ovalen, marmeren tafel. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

De slaapkamers zijn erg licht. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

Op het terras kan je genieten van zicht op de oceaan. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

Ook in de woonkamer zijn de vergezichten spectaculair. 

Het nieuw penthouse van de Beckhams
Zaha Hadid Het nieuw penthouse van de Beckhams

Lees ook: 

Beckhams willen ondergrondse tunnel laten bouwen: “Voor de veiligheid”

Zoveel verdiende Victoria Beckham met de laatste Spice Girls-tournee (waaraan ze niet deelnam)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gust Trentels

    En dat alles omdat zij een liedje kan zingen - alhoewel - en hij tegen een bal kan trappen.