Billie Eilish in therapie: “Ik weet niet meer wie ik kan vertrouwen”

Billie Eilish
Photo News Billie Eilish
Billie Eilish (17) is in therapie. Dat zegt de popster in het Sunday Times Magazine. Ze heeft het moeilijk om haar vrienden nog te vertrouwen, en dat is te wijten aan haar job, klinkt het. 

“Ik weet het niet goed. Mensen houden niet van mijn werk. Ik kan er met niemand over praten. Want ofwel klinkt het of ik aan het opscheppen ben, ofwel of ik ondankbaar ben”, vertelt Billie Eilish in het Sunday Times Magazine. Gelukkig kan ze haar gevoelens bij één iemand wél kwijt: “Ik ben met therapie begonnen", klinkt het. “Het is de enige persoon met wie ik kan praten."  

Met haar vrienden thuis in L.A. heeft ze het moeilijker, zegt Eilish. “Vertrouwen is een groot probleem. Enkele naaste vrienden waarvan ik dacht dat ik ze volledig kon vertrouwen, hebben vorig jaar mijn naam misbruikt. En er dan over geklaagd. Ik had zoiets van: ‘Wat doen jullie? Als jullie me gaan misbruiken, geniet er dan tenminste van.’ Ik weet niet meer wie ik kan vertrouwen." 

De ‘Bad Guy’-zangeres is altijd al open geweest over mentale gezondheid. In mei werd ze het gezicht van een nieuwe campagne, ‘Seize The Awkward’, die mensen wil aanmoedigen om over hun gevoelens te praten. “Het maakte je niet zwak wanneer je om hulp vraagt", zegt ze in de campagnevideo. “Het maakt je niet zwak wanneer je om een vriend vraagt, of wanneer je naar een therapeut gaat. Je zou je niet zwak mogen voelen wanneer je iemand om hulp vraagt.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Elke Claes

    ik vind dat ze mensen met zo'n zwakke mentale gezondheid nooit in zo'n industrie zouden mogen laten werken - althans niet op zo'n jonge leeftijd... Er zijn er meer dan genoeg die al in hun tienerjaren gecrashed zijn en binnen de kortste keren zwaar aan drugs en/of drank zitten. Sommige mensen moeten gewoon tegen zichzelf beschermd worden... En het is niet omdat ze open over hun problemen praten, dat ze een voorbeeldfunctie hebben...