Billie Eilish geen fan van paparazzi: “Ik begrijp hoe beroemdheden gek worden”

Billie Eilish is geen fan van paparazzi.
EPA Billie Eilish is geen fan van paparazzi.
Billie Eilish (18) heeft op BBC Radio 2 verteld hoe paparazzi steeds vaker in haar leven opduiken. Dat de fotografen ook haar vrienden op beeld vastleggen, stoort haar. “Laat mijn geliefden erbuiten.” 

“Het is zo gek", vertelt Billie Eilish aan presentatrice Jo Whiley. “Ik zie hen echt nooit. Ik zie alleen de foto’s die ze van me maken.” Daarop merkt Whiley op dat de paparazzi in dat geval een beetje aan stalkers doen denken, kan de zangeres dat alleen maar beamen. “Het is gestalkt worden. Het is niet ‘alsof’ - het is echt letterlijk gestalkt worden.” Eilish voegt eraan toe dat ze wel blij is dat de fotografen haar niet lastig vallen, “al is het wel wat claustrofobisch.”

De zangeres beschrijft hoe ze op Valentijnsdag gevolgd werd door paparazzi, die haar fotografeerden terwijl ze bloemen afleverde bij de huizen van haar twee beste vrienden. “Ik kan het aan dat de paparazzi me volgen. Ik kan het aan dat ze foto’s van me nemen wanneer ik het niet besef. Maar ik wil niet dat ze mijn vrienden, die hier niets mee te maken hebben, hier in betrekken. De volgende dag moest ik me bij hen verontschuldigen omdat er foto’s van hen genomen waren zonder dat ze het wisten, voor hun huizen. Dat is niet oké. Doe het voor mijn huis, prima. Doe het voor mijn neus als je wil. Het maakt me niet uit, maar laat hen erbuiten. Laat mijn geliefden erbuiten.”

“Het zet me aan het denken: ik kan begrijpen hoe beroemdheden gek worden. Zeker wanneer het mensen zijn die gewoon hun leven willen leiden, en willen afspreken met mensen waarmee ze misschien niet gezien moeten worden.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Vervaet

    Als je kiest voor de showbizz moet je de paparazzi er gewoon bij nemen.Geven en nemen.Ze kunnen niet zonder elkaar...

  • Karl Stynen

    Billie Eilisch slechts 18 maar kan al tegen een stootje en heeft meer verstand dan veel volwassenen.