Billie Eilish deelt volledige stripvideo over bodyshaming: “Jouw mening is niet mijn verantwoordelijkheid”

Billie Eilish
YouTube Billie Eilish
Billie Eilish bracht zopas een kortfilm uit met een krachtige boodschap over bodyshaming. Billie is namelijk nog maar 18 jaar en merkt nu al dat mensen een ongezonde obsessie voor haar lichaam koesteren.

“Dit lichaam waarin ik geboren ben, is het niet wat je wilde?”, zegt ze in haar typische hese stem, terwijl ze zich uitkleedt tot op haar ondergoed. Eilish heeft normaal gezien de gewoonte om kleding te dragen die te groot voor haar is, waarin ze haar lichaam kan verbergen. Zo hoopte ze de bodyshaming voor te blijven, maar zelfs dat bleek niet effectief. “Je hebt een mening over mijn mening, over mijn muziek, over mijn lichaam. Is mijn waarde alleen gebaseerd op jouw mening? Of is dat misschien niét mijn verantwoordelijkheid?”, besluit ze. 

In maart bracht Billie al een preview van het filmpje uit. De volledige opname was normaal gezien bedoeld voor haar wereldtournee, maar gezien die is afgelast vanwege het coronavirus zette ze het resultaat alvast online. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mechelina van de Kamp

  Geweldige video. Respect. L. v/d Kamp

 • Amber Van Malderen

  ik ben geen fan van Billie, maar dit raakt me echt. ze heeft de waarheid blootgesteld.

 • Nele Popelier

  Mooie video, met mooie boodschap.

 • Jan Jets

  Een goed gesprek met een psychiater zou haar al veel verder helpen blijkbaar.

 • Geert Van de Moortele

  Als het maar geld opbrengt in het kapitalistische America.