Bill Cosby niet vervolgd wegens seksuele agressie

Bill Cosby
AP Bill Cosby
Ondanks de zich opstapelende beschuldigingen van seksueel misbruik, wordt de Amerikaanse komiek Bill Cosby niet vervolgd wegens aanranding. De televisiester werd tien dagen geleden door Judy Huth aangeklaagd wegens seksueel misbruik in 1974. Maar volgens de openbare aanklager in Los Angeles is de zaak inmiddels verjaard.

Huth beschuldigt Cosby ervan dat hij haar heeft gedwongen seksuele handelingen te verrichten in een slaapkamer van de Playboy Mansion in Los Angeles toen ze slechts 15 jaar oud was. De verjaringstermijn voor een dergelijk vergrijp lag toentertijd echter op drie jaar.

Volgens Cosby's advocaat heeft de vrouw eerst geprobeerd Cosby af te persen. Ze zou 250.000 dollar hebben geëist voor haar stilzwijgen.

Zeker 15 gevallen van misbruik
Het is niet de eerste beschuldiging van seksueel misbruik tegen de 77-jarige Cosby. De afgelopen tijd claimden zeker vijftien vrouwen te zijn misbruikt door de tv-ster. Onder anderen voormalig supermodel Janice Dickinson zegt misbruikt te zijn door Cosby. Hij zou haar hebben gedrogeerd en verkracht in 1982.

Cosby's vrouw en dochter namen het deze week publiekelijk voor hem op. Volgens hen is er niets waar van de beschuldigingen. Zijn vrouw Camille noemde hem juist het slachtoffer. Cosby zei eerder niet in te willen gaan op insinuaties.

Door alle ophef besloten theaters Cosby te weren en wilden onder meer de Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix en tv-zender NBC geen programma's met de komiek meer uitzenden. Cosby is vooral bekend van The Cosby Show (1984 - 1992), een sitcom over de Afro-Amerikaanse familie Huxtable met Cosby als vader Cliff aan het hoofd.

Judy Huth
AP Judy Huth